16 iunie , 2024

Ultimele articole

AcasăARTICOLEA pus o felie de mar in ciorba. Ce a descoperit este...

A pus o felie de mar in ciorba. Ce a descoperit este inedit. Efectul te lasa masca

Inrolare trafic.ro

Multe trucuri si remedii naturiste au fost descoperite din intamplare. Asa s-a intamplat si in cazurile pe care urmeaz sa vi le prezentam mai jos.

Daca esti curios ce se intampla atunci cand pui o felie de mar in ciorba, sau atunci cand pui o felie de paine in punga cu zahar, te invitam sa citesti articolul propus astazi.

1. Coacerea rapida a fructelor crude

Pune fructele necoapte intr-o punga de hartie impreuna cu un mar ca sa le grabesti procesul de coacere. Merele emana etilena, care accelereaza coacerea fructelor.

2. Transformarea budincii in terci

Ca sa prepari o budinca mai cremoasa sau sa transformi budinca obisnuita in terci, inlocuieste la prepararea ei laptele sau apa cu frisca.

3. Verificarea prospetimii oualor

Pune ouale intr-un bol plin cu apa. Daca plutesc la suprafata, inseamna ca sunt vechi, daca se scufunda, inseamna ca sunt proaspete.

4. Recuperarea supelor si ciorbelor foarte sarate

Daca ai gresit si ai pus prea multa sare la supa sau ciorba, o poti salva punand-o din nou la foc timp de 10 minute impreuna cu cativa cartofi sau cateva felii de mere. Cartofii si merele vor absorbi sarea in exces.

5. Impiedicarea dezvoltarii bacteriilor in produsele lactate

Atunci cand pui la frigider branza de burduf si smantana, intoarce recipientele cu susul in jos ca sa creezi un efect de vacuum. Astfel poti impiedica patrunderea bacteriilor in recipiente si astfel preveni stricarea lactatelor.

Citeste si:  Ce sa faci ca sa ai un trup ca de zeita! Reguli de aur de la Elle Macpherson, un supermodel care arata impecabil la 54 de ani

6. Mentinerea legumelor in stare proaspata

Pentru a prelungi perioada de pastrare a legumelor, inainte de a le baga la frigider asaza pe rafturile frigiderului cateva prosoape de hartie ca acestea sa absoarba umiditatea. Umiditatea excesiva grabeste alterarea legumelor si fructelor.

7. Mentinerea prospetimii branzei

Freaca putin ulei sau unt peste branza ca sa previi uscarea si craparea acesteia.

8. Mentinerea prospetimii untului

Ca sa previi alterarea untului, pune-l intr-o punga de plastic cu fermoar inainte de a-l baga la frigider. Astfel ii poti prelungi durata de pastrare cu pana la 6 luni!

9. Impiedicarea intaririi si faramitarii zaharului brun

La fel, pune zaharul brun intr-o punga cu fermoar impreuna cu o felie de paine sau de mar, apoi baga-l la frigider. Astfel zaharul brun nu se va mai intari.

10. Reacidularea sampaniei!

Ca sa reacidulezi sampania „rasuflata”, adauga in sticla una sau doua stafide si in scurt timp isi va recapata efervescenta.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: