Obiceiurile bune sunt mai ușor de format atunci când facem pași mici și le punem în aplicare în mod constant, mai degrabă decât să încercăm să ne revizuim dramatic rutinele peste noapte. Când vine vorba de dieta ta, modul în care mănânci este la fel de important ca și ceea ce mănânci, dar toți putem beneficia de încărcarea cu plante suplimentare bogate în nutrienți și neprocesate. Schimbări dietetice pe care ar trebui să luați în considerare să le faceți acum – și nu uitați, încet-încet se face.
Cuprins
1.Adăugați mai multe legume la mesele dvs.
Ar trebui să aveți ca obiectiv opt până la 10 porții de legume în fiecare zi. Pare mult, dar și condimentele și ierburile contează – sunt pline de calități vindecătoare și extrem de dense în nutrienți.
2.Creșteți consumul de alimente fermentate
Încorporarea alimentelor fermentate, cum ar fi kimchi, kefir, iaurt viu, varză și kombucha în dieta zilnică ajută la susținerea microbiomului dvs. unic într-un mod în care un supliment probiotic nu poate. Consumul unei linguri în fiecare zi poate avea beneficii uriașe pentru sănătate.
3.Mestecați bine fiecare îmbucătură
Probabil că ați auzit acest sfat vechi, dar este într-adevăr atât de important. Mestecatul încet și temeinic al alimentelor îmbunătățește digestia și absorbția nutrienților din alimente.
4.Luați în considerare opțiunile dvs.
Înlocuiți smântâna sau maioneza cu iaurt natural. Este o opțiune mai sănătoasă, cu mai multe proteine, și poate fi folosit în sosuri, pansamente sau ca topping pentru cartofi copți.
5.Hidratați-vă
Înlocuiți băuturile zaharoase cu apă sau ceaiuri din plante pentru a vă menține corpul hidratat și pentru a susține sănătatea generală.
6.Schimbați ciocolata cu lapte cu ciocolată neagră
Ciocolata neagră cu un conținut ridicat de cacao (70% sau mai mult) este o opțiune mai sănătoasă, deoarece conține mai mulți antioxidanți care stimulează sănătatea și mai puțin zahăr.
7.Schimbați și înlocuiți
Înlocuiți alimentele bogate în amidon, cum ar fi orezul sau pastele, cu o alternativă densă în nutrienți. De exemplu, încercați orezul de conopidă în loc de orezul alb sau tăițeii de dovleac în loc de paste făinoase. Acest lucru vă va ajuta să vă măriți aportul de legume și să obțineți nutrienții de care aveți nevoie.
8.Uitați de prăjit…
Coaceți sau grătar în schimb. Acest lucru poate reduce cantitatea de grăsimi nesănătoase pe care le consumați – prăjirea creează produse finale avansate de glicare (AGEs) care contribuie la inflamația în organism.