20 martie , 2025

Ultimele articole

AcasăCASA SI GRADINA5 sfaturi pentru redecorarea unui apartament vechi

5 sfaturi pentru redecorarea unui apartament vechi

De ce ai alege să redecorezi, înainte să renovezi un apartament vechi? Cel mai probabil, nu este deloc o alegere: fie este vorba despre un apartament închiriat, unde nu îți este permis să aduci multe modificări, fie nu poate fi vorba prea curând despre un buget pentru reparații. Iată ce îți rămâne de făcut.

Reamenajarea unui apartament vechi, unde nu poți face încă reparații importante, pare un proiect sortit eșecului, până când descoperi că alții au trecut peste toate neajunsurile și au ajuns la rezultate surprinzătoare. Primii pași sunt ușor de ghicit: împrospătarea culorii pereților (cu permisiunea proprietarului, care, dacă nu vii cu propuneri extravagante, cel mai probabil îți va mulțumi), îmbrăcarea canapelei și a fotoliilor în huse noi, schimbarea corpurilor de iluminat vechi sau stricate.

Acestea nu sunt, însă, singurele îmbunătățiri pe care le poți aduce unui apartament peste care a trecut vremea. Iată ce alte idei ai putea lua în calcul.

5 sfaturi pentru redecorarea unui apartament vechi

Dacă și pereții, dar și mobilierul au un aspect învechit, cu greu vei putea face să pară că există și ceva nou în apartament, chiar dacă instalezi aici cele mai moderne lămpi sau electrocasnice.

Citeste si:  5 motive pentru care baia este cel mai important spațiu din întreaga casă

Dacă stai cu chirie, roagă proprietarul să elibereze o parte din spațiu, ocupat acum de mobilă veche, în așa fel încât să poți aduce câteva piese noi. În cazul în care întâmpini rezistență, argumentează-ți propunerea explicându-i că ai nevoie de mai mult spațiu de depozitare (de exemplu, pentru pantofi sau cărți) sau că piesele vechi nu se potrivesc cu nevoile tale (o masă prea mare, când de fapt ți-ar fi mai utilă una de cafea).

Instalează covoare realizate din sfori și frânghii

Recomandarea de mai sus este valabilă și în cazul covoarelor vechi, pe care le poți depozita și înlocui cu altele noi. Unele texturi și modele au darul să dea un aer modern chiar și pardoselilor care nu se află în cea mai bună stare: covoarele colorate, dar cu un desen geometric simplu, și cele realizate din sfori și frânghii împletite. Modelele tradiționale pline de culoare, deși frumoase, sunt, mai degrabă, potrivite pentru o locuință cu parchet recondiționat, altminteri pot face ca un spațiu care nu a mai fost renovat de multă vreme să pară bătrânicios.

Înlocuiește dulapurile din baie

Nu trebuie să arunci nimic, dacă locuiești cu chirie, ci doar să faci un schimb între cele vechi și cele noi. De fapt, este suficient să instalezi un astfel de dulap de baie, pentru a împrospăta rapid și spațiul de aici, fără să fie necesară schimbarea gresiei și a faianței.

Citeste si:  Detergentul lichid de vase te ajută și în aceste situații!

Decorează pereții fără să intervii cu mașina de găurit

Este mai simplu decât îți imaginezi – ai la dispoziție tapetul autocolant, cu care poți crea diferite modele și care poate înlocui cu succes tablourile, tapetul provizoriu (da, există și așa ceva), cu care poți decora un perete întreg și pe care îl poți îndepărta cu ușurință, sau diferite elemente de decor, pentru instalarea cărora nu ai nevoie să intervii prea mult, cum ar fi becurile decorative suspendate de o sfoară.

Instalează plante nepretențioase în baie și bucătărie

Probabil că te-ai gândit deja la câteva ghivece noi pentru living și dormitor, dar pentru o adevărată schimbare, vei avea nevoie să iei în calcul și baia și bucătăria. Printre plantele care iubesc umezeala și spațiile fără multă lumină naturală se numără orhideea, deloc pretențioasă, peperomia, crinul păcii, filodendronul și planta păianjen.

S

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

 

Citește și: