16 iulie , 2024

Ultimele articole

AcasăFRUMUSETE5 metode sa nu te infectezi dupa epilat

5 metode sa nu te infectezi dupa epilat

Inrolare trafic.ro

Cand epilarea se lasa cu acele mici leziuni nesuferite de foliculita care risca sa ne compromita aspectul, trebuie sa stim cum sa scapam de ele.

Iata cele cinci metode de a scapa de aspectul neplacut si de infectii:

1. Igiena

S-a demonstrat ca primul pas in prevenirea foliculitei este o igiena riguroasa, de preferat cu un sapun antibacterian. Inainte de epilat si cel putin cateva zile dupa foloseste un sapun antibacterian pentru a reduce flora bacteriana de pe piele si pentru a scadea astfel riscul de infectie.

2. Exfolierea

Exfolierea regulata a pielii subtiaza stratul superficial al epidermei si ajuta firele de par sa ajunga mai usor la suprafata. Este esential ca acest pas sa fie facut imediat inaintea epilarii, dar si in zilele urmatoare pentru a ne asigura ca niciun fir de par nu va creste sub piele.

3. Lubrifierea si inmuierea parului

in cazul in care folosesti lama, asigura-te ca ai aplicat inainte cu generozitate un produs care sa ajute la lubrifierea si inmuierea firelor de par. Daca ai constatat ca nu mai ai spuma de ras, nu te grabi sa folosesti sapunul. Alege in schimb un balsam de par, va avea efectul scontat. Folositul lamei pe pielea umeda nelubrifiata nu va face decat sa produca mici fisuri cutanate care se vor suprainfecta si se ajunge la nesuferita foliculita.

4. Pudra antibiotica

Imediat dupa epilare este recomandabil sa aplicam un produs local pe baza de antibiotic; o crema (tip Baneocin, Fucidin) este mai putin potrivita vara, deoarece poate obtura porii, iar transpiratia pe o piele proaspat epilata poate avea potential iritant. De aceea este indicat un produs sub forma de pudra sau mixtura, care sa mentina pielea uscata.

5. Evita hainele stramte

Hainele foarte stramte pot avea acelasi efect de obstructie a porilor si in plus irita pielea prin frecarea constanta.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: