5 decembrie , 2023

Ultimele articole

AcasăMAMICI5 calitati pe care sa le dezvolti la copilul tau

5 calitati pe care sa le dezvolti la copilul tau

Toti parintii isi doresc pentru copiii lor sa ajunga adulti fericiti, echilibrati, sa-si aleaga bine carierele, sa aiba o relatie fericita si sa fie multumiti de realizarile lor.

Specialistii spun ca un parinte ar trebui sa-i dezvolte copilului sau 5 calitati esentiale pe baza carora sa se cladeasca restul, astfel incat toate cele enumerate mai sus sa devina realitate.

Iata care sunt aceste calitati.

  1. Increderea

Copilul are nevoie de incredere in el si in ceilalti. Altfel totul s-ar transforma intr-o adevarata lupta. “Un copil fara incredere va avea dificultati in a dezvolta relatii, in a inainta, in a se dezvolta”, spune Debbie Phillips, specialist in dezvoltarea copilului.

Dezvoltarea increderii copilului incepe inca de la nastere, cand nevoia lui primara este siguranta. Relationand cu copilul tau ii intaresti sentimentul de securitate si astfel el devine increzator in el, in tine si in mediul inconjurator. Un copil cu nevoile primare si emotionale satisfacute este un copil fericit.

Pe masura ce creste, nevoile copilului devin mai complexe. “Este foarte important sa i se recunoasca meritele, fie ca a construit un bloc din cuburi sau ca a reusit sa manance singur, copilul are nevoie de apreciere. Fiecare copil are propriul mod de a atrage atentia asupra acestei nevoi.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

Citeste si:  Pana la ce varsta ii administram Vigantol copilului?

 

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: