10 sfaturi Feng Shui pentru a avea o casă frumoasă. În prezent oamenii sunt îngrijorați de schimbările climatice globale și doresc să facă ceva pentru asta. Femeile pun accent pe confort, își doresc să trăiască mai ecologic și să aibă o casă mai echilibrată, în care să fie armonie. Potrivit practicii antice Feng Shui, o casă în care mediul de trai este mai echilibrat va aduce mai mult echilibru și în viață.
Cuprins
10 sfaturi Feng Shui pentru a avea o casă frumoasă
Femeile sunt dispuse să amenajeze spațiul de locuit într-un mod armonios, conform regulilor Feng Shui. Ele au o atitudine pozitivă cu privire la această schimbare, au capacitatea de a face eforturi pentru a acționa și a realiza câteva schimbări specifice, benefice pentru starea lor interioară, favorabile din multe puncte de vedere.
Femeile își doresc să-și transforme uneori radical stilul de viață, acesta să devină mai economic și mai ecologic. Acest lucru se poate realiza într-o perioadă relativ scurtă de timp, desigur după ce se fac anumite economii, necesare pentru a pune în practică schimbarea.
Iată câteva sfaturi practice de Feng Shui pentru a atrage vibrații bune, care le pot ajuta pe femei să aibă o locuință mai frumoasă și mai armonioasă!
Desigur trebuie făcute anumite schimbări în aproape toată locuința (cele mai importante zone fiind holul sau intrarea, livingul, bucătăria, dormitorul principal) începând de la culorile zugrăvelilor și până la mobilier.
De ce sunt atât de importante aceste zone ale casei?
Conform specialiștilor Feng Shui, în casă trebuie să simți o energie bună încă de la intrarea în locuință, această zonă trebuie să fie cât mai puțin aglomerată, pentru a nu bloca fluxul de energie al casei și a crea astfel o energie negativă. În living stai foarte mult timp, de aceea și aici trebuie să fie o atmosferă plăcută. Bucătăria este locul în care gătești, unde sunt realizate preparate culinare delicioase, sănătoase pentru familie. Dormitorul este camera în care te odihnești, ar trebui să fie într-o zonă Yin, respectiv în spatele locuinței sau la etajul casei. Întotdeauna în dormitor atmosfera trebuie să fie cât mai armonioasă și relaxantă.
Pentru a avea o casă echilibrată în primul rând trebuie eliminată dezordinea și dacă este nevoie ar trebui toate zonele din locuință reamenajate. Inspirația nu va întârzia să apară dacă răsfoiești diferite modele de rafturi pentru amenajarea locuinței, dar și variante de miniplatforme. Pentru renovare este important să găsești și acel tip de scară din aluminiu care să aibă dimensiunile optime pentru spațiul interior și înălțimea casei. Platformele din aluminiu au suprafața antiderapantă, astfel se poate lucra pe ele în condiții de siguranță.
Nuanțele de gri sunt folosite frecvent în locuințe, ele simbolizează energia de metal. Dacă nu ai un somn bun este bine să schimbi culoarea dormitorului, să zugrăvești pereții de exemplu într-o nuanță pastelată, cu efect calmant, care promovează seninătatea. Albastrul deschis este relaxant, galbenul oferă dimineața un sentiment de dispoziție mai bună, coraiul este calmant.
Ordinea în locuință calmează!
Nu este vorba doar despre eliminarea prafului, contează forte mult ca spațiul de locuit să nu fie prea încărcat. Ordinea induce o stare de liniște, de relaxare, seninătate, promovează vitalitatea, recreerea. Atunci când casa este dezordonată ai senzația de panică, devii nervos și te simți stresat. Prin urmare, ordinea este importantă în casă, zi de zi.
Corpurile de iluminat
au un rol important în crearea ambientului în casă, ele îmbunătățesc atmosfera, de aceea trebuie selectate cu atenție în funcție de efectul dorit în fiecare cameră. Folosirea aplicelor de plafon este o idee bună, pentru că acestea au un efect de amplificare a oricărei camere, mai ales dacă este vorba despre o locuință mică.
În dormitor sau în living se poate folosi un lampadar frumos, care cei drept creează o atmosferă romantică dar are un efect contrar aplicelor, acela de a crea umbre pronunțate, de a reduce iluminarea ambientală în zona tavanului și de a accentua iluminarea doar într-o anumită parte a camerei.
Iluminarea afectează în mod sigur calitatea vieții și echilibrează starea interioară incredibil de bine. Pentru asta poți folosi surse de lumină mai calde în diferite zone ale locuinței.
În living se pot folosi anumite accesorii decorative care au rol de amplificare a spațiului de locuit
Oglinzile creează acest efect, ele sunt recomandate în living mai ales dacă sunt decorative. Se spune că oglinda trebuie poziționată în zona unde se servește masa, ea simbolizează dublarea cantității de mâncare și natura amplă a bogăției din casă.
O bibliotecă cu multe cărți ajută la creșterea bunăstării în casă
Când petreci timp într-o cameră în care este o bibliotecă te simți mai bine. Se spune că oamenii care stau într-o bibliotecă cu mii de cărți se simt mai deștepți.
Obiectele din lemn pot crea o atmosferă caldă în casă, ele trebuie să înlocuiască obiectele din plastic sau din metal ori din piatră care de regulă pot induce senzația de atmosferă rece. Masa și scaunele este bine să fie din lemn, astfel se va crea o atmosferă plăcută în spațiul respectiv. Nu este obligatoriu ca tot mobilierul să fie din lemn.
Plantele în ghiveci trebuie alese cu atenție și desigur trebuie astfel îngrijite încât să fie proaspete, să crească armonios. Plantele sunt benefice pentru suflet, ele reduc stresul, energiile negative, te ajută să te simți mai bine când le privești. Cele cu frunze ascuțite accentuează fluxul de energie, iar cele cu frunze rotunde atenuează fluxul de qi. Lângă televizor sau alte aparate se poate pune câte un cactus pentru că această plantă poate absorbi undele electromagnetice. Pentru dormitor se recomandă plantele roșii, acestea simbolizează dragostea.