Sanatate

De ce sa nu bagi niciodata in frigider aceste alimente

mancarea sanatoasa alimente sanatoase

Unele alimente trebuie pastrate in frigider, daca dorim sa le pastram intr-o forma buna pentru a le consuma ulterior fara a ne teme ca s-au stricat sau ca nu mai au aceeasi valoare nutritionala ca atunci cand le-am achizitionat.

Ei bine, exista si alte alimente care nu trebuie niciodata lasate in frigider pentru ca isi vor pierde majoritatea proprietatilor bune pe care acestea le au.

Un exemplu foarte bune poate fi redat prin obiceiul unor oameni de a pune painea in frigider. Impresiile generale sunt ca paine va fi mai buna pastrata la rece, insa este complet neadevarat. Pusa in mediu racoros painea va accelera foarte mult dezvoltarea mucegaiului si-si va strica textura originala, devenind mult mai tare.

Lyla.ro va prezinta in continuare ce alimente nu trebuie niciodata tinute in frigider.

Incepem cu ceapa, care trebuie tinuta la temperatura camerei, intr-un loc fara soare si fara umiditate crescuta. Bacteriile se pot dezvolta foarte usor pe ceapa daca nu este depozitata corespunzator, asa ca in frigider acestea se pot inmulti mult mai repede. E foarte important sa fie pastrata in coaja ei originala.

Chiar daca rosii din comert de tip cherry sunt pastrate in frigider de cele mai multe ori, ar trebui sa stiti ca rosiile bune, naturale, cele cu adevarat bio trebuie pastrate la temperatura camerei, altfel isi vor pierde foarte repede din textura. La fel si cartofii, isi pierd din gust si textura atunci cand sunt lasati in frigider.

Cafeaua isi pierde aroma, daca este lasata la rece. Aceasta trebuie pastrata intr-un loc ferit de razele soarelui si racoros, nu rece. Cel mai bine ar fi sa o depozitati intr-un borcan care poate fi inchis etans dupa fiecare utilizare.

Apicultorii recomanda pastrarea mierii de albine in spatii bine ventilate, racoroase si umbroase. Daca este pusa in frigider mierea se va cristaliza mult mai repede.

Usturoiul si ciocolata trebuie de asemenea pastrate in afara frigiderului, intrucat isi vor modifica textura daca sunt expuse pentru o perioada prelungita la temperaturi scazute.