Search for content, post, videos

Incredibil! Ce contin de fapt crenvurstii si cat ar putea fi de cancerigeni VIDEO

Cernvurstii, originali din Germania, in combinatie cu o bucata de paine, au fost printre primele tipuri de mancare fast food inventate de oameni. Acest aliment inofensiv la vremea aparitie lui insa, in timp, a devenit plin de ingrediente care nu ne pot provoca decat rau.

Potrivit unui studiu realizat in SUA, crenvurstii, mai ales cei folositi la hot-dog, sunt preparati din resturi de porc extrase din piele si oase, copite si coada la care ce adauga carne de pui sau curcan.

Totul este amestecat cu apa si o serie de conservanti nocivi, arome si coloranti, si amestecat pana cand se obtine o pasta rozaliea.

Acest produs rezultat este numit impropriu carne. De fapt, este numit aliment procesat mecanic si este de 10 ori mai ieftin decat carnea normala.

Pentru ca un crenvurst sa aiba volum, se adauga in el o serie de alte substante care duc la ingrasare si la deteriorarea sistemului circulator. Dintre acestea pot fi mentionate amidonul de cartof sau faina de grau si pesmetul amestecat cu sare.

Cat despre chimicalele din interiorul fiecarui crenvursti, iata doar o parte dintre ele:

– Nitrit de sodiu (E250)- potential cancerigen, folosit pentru mentinerea culorii crenvurstiului.

– Trifosfați de potasiu si sodiu (E451)- saruri produse sintetic folosite si la fabricarea de detergenti.

– Ascorbat de sodiu (E301)- o forma de vitamina C care impiedica pierderea culorii si care provoaca iritatii ale pielii, in doze mari.

– Carmin (E120)- un colorant care poate provoca reactii alergice sau chiar soc anafilactic la unele persoane.

– Extract de ardei iute (E160c)- colorant natural.

VIDEO

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *