Search for content, post, videos

Cum scapam de un tatuaj. Cele mai bune si sigure metode

Multi dintre noi se intreaba „cum se inlatura un tatuaj”, cu atat mai mult cu cat este vorba despre un tatuaj permanent, pe o suprafata extinsa a pielii. Din fericire, exista chiar mai multe metode, unele mai complicate, altele mai simple dar, toate laudandu-se cu efecte permanente si imediate.

 

Indepartarea tatuajelor cu ajutorul laserului

 

Una dintre cele mai cunoscute metode, metoda indepartarii cu ajutorul laserului care actioneaza direct pe vopseaua tatuajului, bombardand-o cu intense pulsatii de lumina concentrata care, o sectioneaza in mici fragmente care apoi vor fi absorbite de catre organism cu ajutorul sistemului imunitar. Cu toate acestea, operatia nu este singulara. Cu cat mai multe tratamente, cu atat mai mult cresc sansele de a distruge pigmentii tatuajului

crescand insa in proportie geometrica si sansele de a distruge pielea din zona tatuata, rezultatul fiind cicatrici si rani permanente. Specialistii ne asigura ca tehnologia a evoluat de-a lungul timpului reducand sansele de cicatrizare la minim dar, chiar si asa, acestea exista, ranile putand aparea in functie de varii motive si situatii. De asemenea, acest tratament poate fi extrem de costisitor, in functie de tipul tatuajului, avand nevoie de 1 pana la 10 sedinte pentru a-l indeparta. Pretul poate creste astfel considerabil, pana la mii de euro, garantia ca operatia va avea succesul constat fiind minima.

 

Terapia prin pulsatii de lumina

 

Asemanatoare terapiei prin laser, terapia prin pulsatii intense de lumina (IPL) este

folosita de o vreme ca alternativa, daunele provocate pielii fiind mai reduse. Metoda este extrem de simpla, se va unge zona tatuajului cu un gel special dupa care cu ajutorul unei baghete, specialistul o va bombarda cu lumina. Aceasta terapie este mai putin dureroasa decat cea cu laser ba chiar mai eficienta, numarul de sedinte necesare fiind mai redus. La fel insa ca si terapia prin laser, cea prin pulsuri de lumina poate deveni extrem de costisitoare, chiar mai costisitoare decat prima, si e de inteles de vreme ce finalitatea este atinsa mai repede si mai bine.

 

Indepartarea tatuajelor cu ajutorul cremelor speciale

 

O alta metoda alternativa celei cu laser este cea a cremei speciale pentru indepartarea tatuajelor. O multime de produse de acest fel au aparut in ultima vreme pe piata, fiecare laudandu-se cu un efect mai bun decat concurenta. Producatorii acestor creme se lauda cu efecte semnificative, aplicarea acestora pe pielea tatuata scutind „victima” de durere si de stresul unei sedinte cu laser sau pulsuri de lumina. cu toate acestea, va recomandam sa fiti rezervati in utilizarea unei astfel de creme si sa consultati un specialist inainte de a o cumpara. Nu de alta dar, banii nu cresc in copaci si nu merita sa-i aruncati fara sens.

 

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *