4 iulie , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATE Top adevaruri crude pe care oamenii in depresie le tin doar...

Top adevaruri crude pe care oamenii in depresie le tin doar pentru ei

Inrolare trafic.ro

Depresia se manifesta diferit de la persoana la persoana, insa, invariabil, exista niste similitudini care fac aceasta tulburare psihica si emotionala sa fie cu adevarat o problema. Iar acest lucru il stiu cel mai bine oamenii suferinzi de depresie, chiar daca ei insisi prefera sa ascunda anumite adevaruri crude!

1. Nimeni nu alege sa intre in depresie. Nu este o alegere personala generata de vreo goana dupa atentie, de victimizare sau de nevoia de drama. Moartea pisicii, pierderea locului de munca sau o despartire nu sunt cauzele depresiei, sunt doar circumstante favorizante care duc la declansarea depresiei. Aceasta tulburare implica un dezechilibru chimic in organism, in creier, motiv pentru care depresia clinica necesita tratament medicamentos.

2. Propriul creier este inamicul numarul 1. Un om care sufera de depresie se simte de parca ar avea, in permanenta, o creatura malefica in propriul creier care-i spune constant cat de jalnic este.

3. Nu ajuta sfaturile. Degeaba spui unui om „sa faca fata”, sa priveasca un rasarit, sa citeasca o carte relaxanta sau sa se apuce de sport. Indiferent ce sfat ofera un om neavizat ca psiholog in materie de depresie, sfatul este inutil, ba chiar este primit negativ pe persoana suferinda de depresie. Nu poti aplica clasicul balsam „Va fi ok” unui om in depresie.

4. Nimeni nu poate rezolva depresia, decat persoana suferinda. In ciuda tratamentului medicamentos, in ciuda consultatiilor la psiholog/psihiatru, doar suferindu-l poate cu adevarat sa se vindece de depresie, medicamentele si terapia avand doar rol adjuvant.

5. Este groaznic si pentru persoanele din jurul celui suferind de depresie, mai ales pentru cei dragi care se simt neputinciosi in fata acestei probleme.

6. A fi dependent de medicamente este un gand inspaimantator pentru orice suferind de depresie.

7. Incercarea si rasincercarea mai multor tipuri de medicamente fac pacientul sa se simta ca un soarece de laborator.

8. Depresia transforma omul, il face pe suferind sa fie mai egoist, sa-si piarda empatia pe durata tulburarii, fapt care se rasfrange puternic negativ asupra familiei si a persoanelor dragi din jurul lui.

9. Aproape toate persoanele care au suferit, timp indelungat, de depresie au luat in calcul sinuciderea, caci pentru ele „a nu mai fi aici, a disparea” parea chiar o optiune buna, in anumite momente.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: