Top 10 super-alimente sau cele mai bune alegeri, sunt gustoase, ușor de procurat/de preparat, fără multe calorii și, în plus, au un aport semnificativ de substanțe benefice sănătății.
Cuprins
Top 10 super-alimente. Cele mai bune alegeri!
Cartofi-dulci -Îți vine să-i mănânci din priviri, mai ales că sunt atât de… portocalii! Culoarea se datorează alfa- și betacarotenului, substanțe antioxidante pe care organismul le transformă în vitamina A. Cartoful- dulce este bogat și în vitaminele C, B6, în potasiu, magneziu și luteină. Nutriționiștii spun că leguma este una dintre cele mai sățioase.
Fructe de pădure
Coacăze, fragi, mure, afine etc. Bogate în antioxidanți, vitamine de tot felul și substanțe nutritive, fructele de pădure fac minuni pentru sănătate, stimulând sistemul imunitar și prevenind instalarea anumitor afecțiuni.
Fasole neagră
Culoarea este dată de antocianine, pigmenți care au calități antioxidante. Acest tip de fasole scade colesterolul, îmbunătățește circulația sangvină și funcțiile creierului.
Somon
Plin de proteine și de acizi grași omega 3, acest pește portocaliu previne bolile cardiovasculare. Nutriționiștii recomandă consumul de somon de minimum două ori pe săptămână.
Iaurt grecesc
Savuros, cu gust divin, acest tip de iaurt este rege peste preparatele similare. Conține multe proteine, e mai puțin sărat, fiind o sursă excelentă de calciu. În plus, este recomandat în dietele de slăbire.
Caju
Nu este doar bun la gust, ci ajută și sănătatea inimii, a oaselor, a părului și a pielii. Ideal este să mănânci cajuul crud, nu prăjit și cu adaos de sare.
Pepene verde
Savuros de dulce și plin de beneficii pentru sănătate. Deși mulți spun că e doar zahăr și apă, nutriționiștii recomandă cura cu pepene verde datorită bogăției de substanțe nutritive.
Floricele de porumb
Nu cele din comerț, ci preparate acasă, din boabe de porumb, fără adaos de ulei și fără sare. Popcornul reglează nivelul glicemiei, al colesterolului, previne instalarea osteoporozei și reglează aparatul digestiv.
Usturoi negru
O ciudățenie foarte la modă. Este de fapt usturoi obișnuit, dar lăsat la fermentat pentru 45 de zile. Proprietățile inițiale sunt schimbate din bine în mai bine, astfel că acesta poate reduce colesterolul rău și conține o cantitate dublă de antioxidanți față de cel obișnuit. Gustul este ușor modificat, iar la fel consistența.
Spanac
Preparatul preferat al lui Popeye Marinarul, spanacul conține mult fier, dar și acid folic, calciu, vitamine, magneziu și potasiu. Ajută digestia și pune pe picioare un sistem imunitar deficitar.
Bonus! Adauga in dieta ta zilnica: semințe de chia. Sunt foarte sățioase și pline de acizi grași omega 3. Echilibrează activitatea aparatului digestiv și reglează glicemia. Orez sălbatic – e de fapt sămânța unei plante nord-americane. Sărac în calorii, ajută digestia. Are de 6 x mai mult acid folic față de orezul brun și oferă organismului energie și forță.