9 decembrie , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATEAdevarata conexiune dintre telefoane mobile si cancere. Ce schimbari ar trebui sa...

Adevarata conexiune dintre telefoane mobile si cancere. Ce schimbari ar trebui sa faci

Inrolare trafic.ro

Potrivit studiilor, 30 de minute de vorbit pe zi la telefonul mobil reprezinta un factor carcinogen de categoria B. A venit vremea deci sa luam mult mai in serios efectele negative pe care acest obicei ni le pot adduce si sa facem imediat schimbari in viata noastra de zi cu zi. Cu ce putem incepe? Iata cateva sfaturi:

 

1.Pune telefonul pe speaker. In cazul in care poti sa faci acest lucru si nu deranjezi pe cei din jur, nu mai sta pe ganduri. Tine-l la o distanta cat mai mare de ureche si cap. Cu cat mai departe e de tine antenna, cu atat mai slab este si semnalul care transmite radiatia electromagnetica care te poate afecta.

 

2.Foloseste-te de celelalte functii. Mesajele instant, chiar daca iti iau mai mult timp pentru a le scrie, te vor feri si ele de radiatiile nedorite. Nu poti comunica orice in acest mod dar, pe cat posibil, incearca sa limitezi astfel minutele petrecute cu telefonul mobil la ureche.

 

3.Inchide telefonul. Atunci cand nu il folosesti si nici nu astepti niciun telefon, poti sa-l inchizi. Unele telefoane beneficiaza si de modul „zbor” (flight mode) care opreste transmitatorul.

 

4.Schimba pozitia. Atunci cand esti nevoita sa vorbesti mai mult la telefon, schimba din timp in timp pozitia acestuia, de la o ureche la alta, limitand astfel nivelul de radiatii cu care mobilul de bombardeaza in anumite zone.

 

5.Evita spatiile mici si inchise. Nu suna si nu raspunde in trenuri, ascensoare, in masina sau in subteran. Cat priveste masina, in multe tari este deja interzis sa vorbesti la telefon de la volan, acesta distragand atentia.

 

6.Scurt si la subiect. Nu e nevoie sa povestesi romane la telefon si nici sa-i povestesti prietenei toate cate s-au intamplat, minut cu minut, de cand nu v-ati vazut. Conversatiile pot fi purtate mai usor intre patru ochi si chiar mai sanatos. Vorbeste cat mai putin si incearca sa rezolvi ce ai de rezolvat la telefon in cat mai scurt timp posibil.

 

7.Scoate-l din buzunar. Studii recente releva faptul ca barbatii care isi tin telefoanele mobile in buzunar sunt cei mai afectati, in special atunci cand vine vorba de functiile de reproducere. Nici femeile insa nu scapa de probleme, radiatiile emanate de telefoane putand afecta la fel de bine si alte zone ale corpului nu doar testiculele.

 

8.Nu tine telefonul in dormitor. Mai precis, nu dormi cu telefonul mobil alaturi, mai ales pe noptiera de langa pat.

 

Afla mai multe despre prevenirea cancerului

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

 

Citește și: