Otetul de mere este un aliat de nadejde in sezonul racelilor si al gripei. Acesta este un veritabil antiseptic natural. Studiile demonstreaza ca un amestec de doar 5% de otet de mere elimina pana la 99% din bacterii si 80% din virusuri.
Proprietatile antibacteriene si antivirale ale otetului de mere se datoreaza prezentei mineralelor si Oligoelementelor esentiale precum: calciu, magneziu, potasiu, fosfor, cupru, sodiu, fier, clor, siliciu si fluor.
Durere in gat
Rediul pentru durerea de gat se prepara din 100 ml de otet de mere si doua linguri de miere. Se amesteca bine intr-un pahar mai mare, cu apa caldura (aproximativ 300 ml).
Cele doua ingrediente potenteaza proprietatile antibacteriene si lucreaza impreuna pentru calmarea durerii in gat.
Este recomandat sa luati o lingura din acest preparat, la 4 ore, pana cand durerea dispare.
Raceala dispare peste noapte
Umpleti un pahar cu apa calduta si adaugati doua linguri de otet de mere. Amestecati bine si apoi beti.
Daca nu suportati gustul, puteti adauga putina miere sau suc de mere. O astfel de doza este recomandat sa fie consumatata la sase-opt ore. Pana a doua zi, urmele de raceala vor disparea.