15 iulie , 2024

Ultimele articole

AcasăMAMICIPsihologul Gabriela Lapadatu: Suntem pe un drum gresit! Monstrii vor naste monstrii!

Psihologul Gabriela Lapadatu: Suntem pe un drum gresit! Monstrii vor naste monstrii!

Inrolare trafic.ro

Violenta, teroare, crima, sange, monstrii, droguri, razboaie sunt cateva caracteristici ale emisiunilor si ale filmelor de pe micul si marele ecran.

De asemena in mare masura presa traieste tot din articolele care prezinta violenta, scandaluri, crime si teroare.

De ce atata violenta? De ce desenele animate au devenit violente cu personaje obtuze, cu chip grotesc? Intrebari care ne framanta si la care nu gasim raspunsul. Nu mi-am propus sa scriu acest articol insa mi-am facut un obicei sa merg la film odata pe saptamana si spre ghinionul meu am fost ca din aproximativ zece filme sa nu ruleze nici o comedie sau un film biographic sau un film care sa ma relaxeze.

Am fost pusa in situatia de a alege dintre: razboi, crime, droguri, violenta, monstrii!

Singurul film care mi-a fost recomandat ca ar avea si o tenta comica a fost un film in care am vazut mai mult sange decat intr-un abator, armament cat intr-un razboi, corpuri sfartecate si multa foarte multa violenta.

Nu am stiut cand trebuia sa rad sau care a fost partea comica a acestui film recomandat persoanelor care au implinit 12 ani!

Suntem in general revoltati atunci cand se intampla o nenorocire cand un copil sau un tanar a fost batut, a fost ucis, a fost drogat pana a murit, a fost violat sau mutilat. Oare chiar aceste filme, stiri, articole la care au acces foarte usor copiii si tinerii nu au influenta asupra comportamentului si asupra dezvoltarii in mod sanatos a mintii lor fragede?

Cu siguranta ca au!

Nici eu si nici alti nu vor schimba transant mentalitatea si nici directia gresita pe care ne aflam. Putem doar sa atragem atentia sa dam sfaturi sa invatam din greseli sa aratam ca ceea ce se intampla nu este bine.

De unde trebuie inceput? Simplu! Din copilarie, educatia in familie, relatia parinte copil, apoi relatia educator-profesor si copil, o supraveghere mult mai severa a copilului care este in dezvoltare, care este in formarea caracterului si a personalitatii.

Practicile simple sunt cele mai eficace in vederea educarii copiilor chiar daca unele practici si teorii par invechite pot fi cele mai eficiente si pot da roade cu trecerea aniilor.

Pun cateva intrebari care s-ar putea sa supere pe unii :

Oare un copil de 6-7 ani chiar are nevoie de o tableta sau un calculator si acces la internet?

Oare un copil de 6-7 ani are neaparata nevoie de un telefon mobil ?

Oare un copil de 6-7 ani trebuie neaparat sa se uite ore in sir la televizor chiar si la desenele animate care in cele mai multe cazuri in zilele noastre sunt pline de violenta si grotesc ?

Oare unui copil de 6-7 ani trebuie neaparat sa ai indeplinesti absolut toate mofturile si sa-i raspunzi mereu cu Da ?

Am luat ca exemplu varsta de 6-7 ani pentru ca mi se pare o varsta foarte importanta. In majoritatea cazurilor pentru copil este primul pas spre o colectivitate, spre socializare, este pasul pe care-l face spre scoala unde parintii trec in plan secundar si apar invatatorul, educatorul, profesorul si colegii care pot influenta enorm comportamentul copilului in viitorul apropia

Mi-as dori sa va ganditi si sa raspundeti la cele patru intrebari indiferent ca sunteti sau nu sunteti inca parinti!

Sondajele si studile facute la nivel mondial arata ca 28 % dintre copii intre 7 si 10 ani care stau mai mult de 2 ore la televizor sau mai mult de 3 ore la calculator au un comportament violent chiar agresiv! Voi ce faceti pentru a va proteja copilul?

Psiholog
Gabriela Lapadatu

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: