Iata cum va puteti prepara foarte rapid unul dintre cele mai exotice aperitive. Se potriveste in special pentru mesele in familie, pentru ca ii veti uimi pe toti cu aceasta placinta foarte gustoasa si sigur veti fi considerata o bucatareasa de milioane.
Ingrediente
500 gr aluat foitaj
150 gr mazare
1 cutie compot de ananas
250 gr muschiulet afumat
100 gr cascaval
1 ou
3 linguri de smantana
Mod de preparare
Ananasul din compot se pune la scurs. Muschiuletul se taie cubulete. Daca mazarea este conservata la cutie se pune si ea la scurs.
Aluatul se imparte in opt patrate egale. Din mijlocul a patru bucati se decupeaza aluat in forma de floricica. Se ung cu albus bucatile de aluat ramase intregi si se suprapun bucatle cu decupaj pest ecele intregi. Se preseaza usor ca sa se lipeasca.
Se aseaza bucatile intr-o tava stropita cu putin apa si se introduce in cuptorul preincalzit , la foc iute 10 minute , apoi la foc mediu timp de 10 minute.
Dupa scurgerea celor doua reprize de copt se scot din cuptor si in interiorul floricelelor se pune mazare , cubulete de ananas, muschiulet si se stropesc cu un amestec de smantana, cascaval ras, sare si piper dupa gust. Se unge aluatul cu galbenus , se presara cu semnite de susan si se reintroduc bucatile in cuptor pentru inca 10-15 minute.
In aceealsi timp floricele decupate se ung , se presara cu sare si susan si se coc.