Parul iti mai des prost decat bine. Problema s-a putea sa nu derive din produsele de ingrijire pe care le folosesti, ci din ceea ce-ti pui in farfurie, zilnic, ca sa mananci!
Dincolo de factori care tin de genetica si de cosmeticele de ingrijire a parului, ceea ce mancam in fiecare zi ne influenteaza, in bine sau in rau, conditia podoabei capilare si caderea parului.
Spre exemplu, o deficienta de vitamina B poate fi dezvaluite de un par lipsit de vlaga, vesnic lipit de cap si niciodata stralucitor, a explicat Neil Sadick, profesor in dermatologie clinica la Weill Cornell Medical College din New York.
Caderea parului. Cauze si tratament
O deficienta de vitamina C face parul casant, motiv pentru care te vei trezi cu o multime de fire rupte atat la pieptanare, cat si la simpla trecere a mainii prin par.
Lipsa proteinelor si prea putine grasimi esentiale in alimentatie sunt asociate cu parul uscat.
Asadar, cheia este varietatea in alimentatie si alegerile corecte pentru a avea si o podoaba capilara sanatoasa. Dar care sunt alimentele cele mai bune pentru sanatatea fizica, dar si parului tau?
Scoicile – contin mult zinc, un mineral care protejeaza impotriva caderii parului.
Berea – spuma bauturii ascunde o doza sanatoasa de silicon, un element natural, de fapt, care intareste si ingroasa firele de par.
Capsunile – contin multa vitamina C care ajuta la secretia naturala a scalpului, protejand astfel pielea capului, si care face parul stralucitor.
Avocado – este bogat in biotina si in vitamina B care ajuta la regenerarea firului de par.
Ciupercile – sunt o sursa exceptionala de antioxidanti, de vitamina B5 si de coenzime, care stimuleaza circulatia sangvina, inclusiv pe cea de la nivelul scalpului. O circulatie sangvina buna la nivelul scalpului inseamna un scalp sanatos si, implicit, o podoaba capilara mai frumoasa.
Spanacul – este bogat in vitamina A, care la randu-i este foarte importanta in dezvoltarea celulelor epiteliale, acel strat protector care acoperea toata pielea corpului si care actioneaza ca strat protectiv.