16 iulie , 2024

Ultimele articole

AcasăMAMICIObiceiul periculos pe care 90% din parintii il fac cu copiii in...

Obiceiul periculos pe care 90% din parintii il fac cu copiii in masina

Inrolare trafic.ro

Parintii spera ca micutii lor care vor creste mari sa nu vorbeasca la telefonul mobil sau sa scrie mesaje in timp ce conduc, dar un studiu recent arata ca tocmai greseala multitaskingului o comit cei mai multi dintre parintii aflati la volan.

 

Parintii au o idee destul de clara asupra cum nu va trebui sa se comporte copilul lor cand va fi mare, iar a vorbi la telefonul mobil, a scrie mesaje sau a schimba melodiile de la sistemul audio al masinii cu siguranta intra pe lista „Asa NU”.

 

Cu toate acestea, 90% din parintii care au masini folosesc dispozitivele tehnologice in timp ce conduc, avandu-i la bord pe copii. A vorbi la telefon, a da un mesaj sau a schimba melodiile sau postul de radio, in timp ce conduc, sunt doar cateva dintre activitatile multitasking pe care le fac cu micutii in masina.

 

Totodata, 70% din parinti isi si hranesc, ocazional, copiii sau ridica de pe podea jucariile cazute. Tot 70% din mame si din tati obisnuiesc sa se ingrijeasca pe sine in masina, uitandu-se in oglinda in timp ce-si aranjeaza parul sau chiar se penseaza.

 

La aceste concluzii au ajuns oamenii de stiinta de la Universitatea din Michigan, in urma unei cercetari la care au participat 600 de parinti care au masini si ai caror copii au varstele cuprinse intre 1 si 12 ani.

 

Citeste si:  3 probleme pe care le poti rezolva cu ajutorul anticonceptionalelor

„Tinerii care conduc sunt mereu in vizorul publicului pentru felul in care se comporta la volan. Dar rezultatele cercetarii noastre arata ca si parintii fac rabat de la responsabilitate, permitand ei insisi sa aiba atentia distrasa in timp ce conduc masina, avand copiii la bord”, a atras atentia coordonatorul studiului, medicul Michelle Macy.

 

Studiul de la Universitatea din Michigan referitor la pericolele multitaskingului efectuat de parinti la volan a fost prezentat pe 6 mai la intalnirea anuala a Societatii Academice de Pediatrie din SUA, desfasurata la Washington.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: