23 mai , 2024

Ultimele articole

AcasăFRUMUSETEMituri anti-imbatranire! Dermatologii spun sa nu le mai credeti

Mituri anti-imbatranire! Dermatologii spun sa nu le mai credeti

Intotdeauna ne dorim cele mai bune metode pentru a ne mentine pielea curata, ferma si stralucitoare. Insa, nu toate functioneaza, iar unele ar putea fi daunatoare.

MIT: Marcile de lux sunt mai bune

Pretul nu inseamna intotdeauna calitate. Asa cum incercati sa cumparati produse ecologice si sa investiti prea multi bani, va puteti gandi ca produsele cosmetice de inalta calitate reprezinta o investitie mai buna decat alternativele, dar chirurgul dermatolog de la Manhattan Dermatology & Cosmetic Surgery Dendy Engelman, MD, sustine ca o pretul nu garanteaza ca un produs va fi mai eficace sau ca are chiar ingrediente diferite de ceea ce ai putea gasi in farmacii. „Exista cateva mari produse de medicamente care pot produce rezultate bune, iar achizitionarea produselor mai ieftine (dar la fel de eficiente) poate reduce intr-adevar costurile pe termen lung”, spune ea. „Cel mai bun mod de a alege un produs de ingrijire a pielii este de a privi mai intai tipul si concentratia ingredientelor, iar producatorul secund.”

MIT: Produsele anti-imbatranire functioneaza imediat

Dr. Engelman ne reaminteste ca rabdarea este cheia succesului in imbatranirea in varsta. Acest lucru este valabil mai ales atunci cand incercati pentru prima data un produs anti-imbatranire sau treceti la o formula noua. „Toate produsele de ingrijire a pielii dureaza 4 pana la 8 saptamani pentru a provoca cu adevarat modificari cutanate masurabile”, explica ea.

Citeste si:  Cum iti afecteaza ridurile expresiile fetei

MIT: Cremele hidratante impiedica aparitia ridurilor

In timp ce este important sa pastrati pielea hidratata, Dr. Akhavan spune ca este un mit comun ca hidratantul este singurul produs necesar pentru a preveni imbatranirea. „O fata bine hidratata poate masca liniile fine si ridurile prin inabusirea pielii, dar hidratatoarele nu inverseaza sau impiedica imbatranirea in vreun fel”, spune el. Va recomandam sa adaugati o formula antioxidanta pentru a mentine aceste riduri pe loc.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: