Migdale pentru îngrijire delicată – Care este primul lucru la care te gândești când auzi de migdale?
Cuprins
Bineînțeles, la delicioșii mieji pe care îi mănânci ori de câte ori simți nevoia unei gustări sănătoase. Ei bine, migdalele sunt foarte bune și pentru frumusețe, fiind considerate o adevărată binecuvântare pentru piele și păr. Nu este de mirare că foarte multe produse cosmetice conțin tocmai ulei de migdale, deoarece el este delicat și nu provoacă iritații ale pielii. El este potrivit pentru orice tip de piele și, mai mult, tenul îmbătrânit se revigorează când folosești ulei de migdale, care calmează pielea iritată și o hrănește în mod natural. Părul fragil va căpăta un aspect mult mai sănătos și va străluci din nou dacă aplici o mască ce are în compoziție acest tip de ulei.
Migdale pentru îngrijire delicată. Cateva sfaturi bune
Migdalele și uleiul extras din ele sunt bogate în vitamine solubile în grăsimi, precum B, E și D, dar și minerale precum potasiul, calciul și magneziul. Se pot folosi în mai multe moduri, astfel încât corpul să se bucure de beneficiile sale:
- Uleiul e o bază foarte bună pentru masaj, putând fi combinat cu alte uleiuri esențiale (de exemplu, de lavandă), tratând astfel durerile musculare.
- Proprietățile antioxidante ale migdalelor ajută la diminuarea ridurilor fine, conferind pielii mai multă fermitate și elasticitate.
- Uleiul reduce uscăciunea pielii, sporindu-i gradul de hidratare.
- Tot el ajută la combaterea acneei, putând fi utilizat și în locul unui demachiant. Îndepărtează impuritățile și calmează tenul.
- Migdalele previn apariția vergeturilor și pot fi folosite și în timpul sarcinii.
- Iarna, uleiul este un adevărat balsam de buze.
- Conferă un plus de vitalitate firului de păr.
Mască împotriva petelor pigmentare
Ingrediente: o linguriță cu ulei de migdale, o linguriță cu suc de lămâie, o linguriță cu lapte praf și o linguriță cu miere.
Amestecă-le într-un recipient ceramic. Lasă masca pe piele aproximativ 25 de minute. Repetă această operațiune de cel mult trei ori pe săptămână.
Mască pentru hidratarea tenului
Ingrediente: o mână cu migdale, ½ castravete, o linguriță cu miere și una de iaurt. Amestecă până în momentul în care obții o pastă consistentă, similară unei creme. Aplică masca pe tenul umed și las-o până când se usucă.
Mască antirid
Ingrediente: 2 lingurițe cu migdale măcinate, un gălbenuș, o linguriță cu miere, o linguriță cu apă caldă. Clătește fața după 15 minute.
Amestecă-le și întinde masca pe pielea curată. Clătește-te bine după 30 de minute.
Mască pentru o piele curată
Ingrediente: 4 migdale și o linguriță cu lapte. Lasă migdalele peste noapte la înmuiat. Pisează-le a doua zi. Amestecă apoi pudra cu laptele până când obții o pastă. Această mască trebuie aplicată seara, pentru că ideal ar fi să dormi cu ea.
Mască pentru tenul iritat
Ingrediente: o lingură cu fulgi de ovăz, o lingură cu migdale, ½ linguriță de suc de mere. Mixează toate ingredientele și aplică pasta pe tenul curățat. După 15 minute, îndepărteaz-o și hidratează fața cu loțiunea obișnuită.