Search for content, post, videos

Predictia sexului copilului, fara ecografie

In momentul in care o femeie anunta ca este insarcinata este asaltata de teorii, proverbe si mituri referitoare la sexul viitorul bebelus. Dar cat de adevarate sunt, de fapt, aceste teorii?

Forma burticii nu dezvaluie sexul copilului, ci sanii

Desi, de o vreme buna incoace, parintii afla sexul copilului prin efectuarea unei ecografii mamei insarcinate, tot exista preconceptii cu privire la ce va fi micutul in functie de forma burtii. Vorbele din batrani spun ca femeile care au burta usor tuguiata si ridicata vor naste baieti, in timp ce o burtica joasa indica cresterea unei fetite. FALS!

In mod surprinzator, nu burtica indica ce vei avea, ci sanii. In timpul sarcinii, femeile care urmeaza sa nasca fetite prezinta sani mai dezvoltati, mult mai mariti, decat femeile care urmeaza sa aiba baieti.

Potrivit un studiu citat de Daily Mail, cresterea sanilor la mamele de fete este de 8 centimentri in medie, comparativ cu 6,3 centimetri, in cazul mamelor de baieti.

Motivul: fetii masculi produc mai mult testosteron si consuma mai mult din energia mamei, caci sunt, de regula, mai corpolenti si mai lungi la nastere. Consumand mai mult decat fetele, sanii mamelor de baieti nu apuca sa se dezvolte atat de mult.

Barbatii cu multi frati, predispusi sa aiba baieti

Corry Gellatly, cercetator la Universitatea Newcastle, a analizat peste 900 de arbori genealogici, compusi din peste un milion si jumatate de oameni, de la vremea lui Shakespeare incoace.

Gellatly a constatat ca, statistic, barbatii care au mai multi frati in familie sunt predispusi sa aiba copii baieti, iar barbatii care au mai multe surori in familie au mai multe sanse sa devina tati de fete. Tiparul genetic este, insa, specific barbatilor, nu si femeilor.

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *