19 mai , 2024

Ultimele articole

AcasăFRUMUSETEIata care este secretul prevenirii cicatricilor! Cum sa scapi definitiv de ele

Iata care este secretul prevenirii cicatricilor! Cum sa scapi definitiv de ele

Cea mai buna metoda de prevenire a cicatricilor este foarte simpla. Nu ai nevoie de creme, medicamente cu prescriptie sau de sfatul unui doctor.

Atunci cand o rana se vindeca, o cicatrice poate aparea. Cat de mare este depinde de cat de bine se vindeca. Vestea buna este ca cicatricile aparute in urma unor rani micute pot fi minimalizate cu un tratament corespunzator.

Primul pas pe care trebuie sa il faci este sa opresti sangerarea si sa te asiguri ca rana este curata. Apa si sapunul este tot ce iti trebuie pentru a-ti curata ranile. Asigura-te ca mainile tale sunt curate inainte sa incepi. In ciuda sfaturilor pe care le-ai auzit, nu incerca sa iti cureti rana cu apa oxigenata. Este un antiseptic si antibacterian grozav, insa nu trebuie folosita pe taieturi si rani deoarece incetineste vindecarea.

Urmatorul pas este sa aplici un strat subtire de vaselina pe rana pentru a mentine pielea hidratata.

Mediile umede faciliteaza vindecarea ranilor si refacerea pielii. De asemenea, previne dehidratarea si moartea celulelor. Ranile uscate se vindeca mai greu si te pot manca.

Dupa ce ai aplicat vaselina, acopera rana cu un pansament. Este important sa tii ranile acoperite pentru a le feri de bacterii si uscaciune. Daca lasi o rana neacoperita, iar aceasta se usuca, se poate forma o crusta, iar dupa vindecare poti ramane cu o cicatrice.

Citeste si:  Parfumurile si personalitatea

Pentru a grabi procesul de vindecare este indicat sa cureti rana zilnic cu apa si sapun, apoi sa reaplici vaselina si sa acoperi cu un pansament nou si curat.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: