Search for content, post, videos

Ce se intampla cu pielea si cu parul unei femei timpul sarcinii

Se spune ca o femeie este mai frumoasa in timpul sarcinii decat oricand altcandva in viata, dar cele noua luni de dezvoltare a copilului pot avea si efecte neplacute asupra pielii si a parului.
Un efect neplacut este schimbare pigmentului pielii, care poate fi vizibila de la a 20-a saptamana de sarcina. Femeile care au tenul mai inchis sunt cele mai expuse schimbarilor de pigment.
Schimbarea de culoare poate lua urmatoarele forme:

1. sfarcurile devin mai inchise la culoare si se maresc. Aureolele se extind la randul lor.

2. pe mijlocul pieptului si al burticii apare o dunga mai inchisa la culoare

3. pot aparea si depigmentari la nivelul fetei, dar si roseli anormate la unele femei insarcinate

4. femeia gravida care merge la plaja se poate bronza neuniform

Piele uscata si vergeturi

Multe femei au pielea uscata cateva luni bune in timpul sarcinii, motiv pentru care hidratarea este sfanta. Hidratarea corespunzatoare, poate chiar excesiva poate preveni sau cel putin opri extinderea vergeturilor care apar mai ales in zona burticii. Cremele hidratante si uleiurile pot face minuni. Intr-adevar, o femeie insarcinata nu se poate da cu orice pe piele, dar exista alternative naturale mult mai eficiente decat orice crema de orice pret pe piata: uleiul de masline si uleiul de galbenele. Folosite zilnic, urmele sarcinii vor fi prea putin, poate chiar deloc vizibile dupa nastere.

Parul, inainte si dupa nastere

Ritmul de cadere al firelor de par incetineste in timpul sarcinii, motiv pentru care viitoare mamica are un par des si radiant. Dar dupa nastere, toate beneficiile cad… pe haine, pe perna, in cada, si chiar intr-un ritm mai alert dacat caderea normala a firelor. Diferenta se vede imediat, motiv pentru care o discutie cu medicul specialist este binevenita si, ulterior, o vizita la farmacie.

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *