23 februarie , 2024

Ultimele articole

AcasăMODADovedit stiintific: De ce femeile arata mai bine cand poarta tocuri

Dovedit stiintific: De ce femeile arata mai bine cand poarta tocuri

Avem un motiv in plus ca sa purtam pantofi cu toc si acesta vine chiar din partea cercetatorilor din Marea Britanie, care au demonstrat stiintific ca acest tip de incaltari ne fac, cu adevarat, sa aratam mai bine.

Adesea inconfortabili, chiar periculosi ocazional caci ne putem accidenta in timpul unei cazaturi, pantofii cu toc nu lipsesc din garderoba niciunei femei. Unele dintre noi avem o singura pereche, altele – prea multe.
Un lucru este insa cert: in pofida oricaror inconveniente, pantofii cu toc ne fac sa aratam mai bine, iar oamenii de stiinta de la Universitatea din Portsmouth (Marea Britanie) au reusit sa demonstreze acest fapt.

 

In urma unui studiu, cercetatorii au constatat ca miscarea trupului – inclusiv cea a pelvisului, a coapselor, a picioarele si a umerilor – se schimba in momentul in care ne suim pe tocuri. Un corp pe tocuri se misca mai feminin si mai senzual, motiv pentru care nu este de mirare ca barbatii considera femeile care poarta incaltari inalte mai atragatoare decat cele care opteaza pentru pantofi plati.

Studiul publicat în jurnalul de specialitate Evolution and Human Behavior arata ca felul in care merge o femeie pe tocuri difera de modul în care paseste atunci cand poarta incaltari joase.

Cercetatorii au descoperit ca femeile pe tocuri merg mai repede, efectuand pasi mai rapizi. Astfel, in medie, cand purtam incaltari inalte face 110 pasi pe minut, comparativ cu 106 pasi, media inregistrata atunci cand nu avem pantofi cu toc. Pe de alta parte, pasii sunt mai mici atunci cand suntem la inaltime: in loc de 1,24 m parcursi intr-un singur pas, parcurgem doar 1,20 m, in medie.

Analiza efectuată la Universitatea din Portsmouth mai indica ceva: motivul pentru care, unele obiecte vestimentare sau accesorii, pur si simplu, nu ies din moda. În timp ce trendurile se schimba constant, fiind efemere, elemente-cheie din garderoba oricarei femei nu dispar niciodata, tocmai pentru ca emana feminitate si senzualitate, trasaturi importante pentru buna desfasurare a relatiilor sexuale dintre indivizi si, implicit, a procrearii.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: