Search for content, post, videos

Ce si cum sa mananci seara ca sa te asiguri ca sa nu te ingrasi

mancarea sanatoasa alimente sanatoase

Cina, masa de seara, este una dintre cele mai importante ale zilei, avand in vedere ca are un rol decisiv in ceea ce priveste aportul caloric pe care il primeste organismul, in 24 de ore. Tocmai de aceea este indicat sa stii ce si cum sa mananci seara ca sa nu te ingrasi.

Cum sa mananci seara:

Foarte important este ca masa de seara sa fie una cat se poate de light, pentru a te asigura ca nu te ingrasi.

Un alt factor foarte important, este ora la care este luata masa de seara.

Astfel, potrivit unui mit, nu ar trebui sa mananci dupa ora 19 pentru a nute ingrasa. Insa, aceasta regula se aplica doar persoanelor care adorm la aproximativ ora 23.00.

De fapt, cina trebuie luata cu cel mult 3 ore inainte sa va culcati, pentru a nu va ingrasa.

Ce se intampla de fapt pe timpul noptii este ca organismul arde aproximativ 500 de calorii intimpul somhului. Daca iei cina cu prea multe ore inainte de culcare, este posibil ca organismul sa arda masa musculara, nu grasime, avand in vedere ca este in repaos.

Asadar, pentru a nu te ingrasa, ia cina cu maxim 3 ore inainte sa te culci, niciodata mai tarziu si niciodata mai devreme.

Ce sa mananci seara:

Seara este indicat sa consumi alimente de refacere pentru organism. Este indicat sa nu mananci carbohidrati, pentru ca acestia sunt folositi de organism pentru a genera energie. Asadar, seara, este foarte indicat sa mananci, in cantitati mici, alimente proteice sau fibroase.

Aslimentele proteice sunt ndicate pentru cresterea masei musculare pe cand alimentele fibroase sunt recomandate pentru tonifiere.

Totodata, seara este indicat sa consumati alimente de detoxifiere, precum pepene, rosii, struguri si sa stati departe de lactate, pentru a nu va ingrasa.

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *