23 februarie , 2024

Ultimele articole

AcasăDIETENeasteptat! Iata de ce femeile slabesc mai greu decat barbatii

Neasteptat! Iata de ce femeile slabesc mai greu decat barbatii

Toate ne-am intrebat, la un moment dat, de ce barbatii care se apuca de sport slabesc mai usor de noi, desi tragem cat putem de tare atunci cand facem miscare.

Ei bine, oamenii de stiinta din SUA au ajuns la concluzia masa musculara a corpului feminin este responsabila de rezultatele slabe obtinute cand ne chinuim sa slabim.

Oamenii de stiinta de la Universitatea din Missouri (SUA) au confirmat un fapt care a reusit, la un moment dat, sa indispuna orice femeie: barbatii care se apuca de sport slabesc mai repede decat femeile care fac miscare.

Dieta Andei Adam

Dieta care te fereste de boli

Cercetatorii din Missouri au ajuns la aceasta concluzie dupa ce au organizat un program de fitness pentru 75 de femei si barbati obezi. Programul includea atat asa-numitul tras de fiare, cat si exercitii de aerobic, fiind personalizat pentru fiecare persoana in parte astfel incat sa dea cele mai bune rezultate. Dupa 16 saptamani, oamenii de stiinta au constatat ca, pentru aceeasi diminuare a indicelui de masa corporala, femeile trebuiau sa depuna 85% efort, in timp ce barbatilor le era suficient 65% efort pentru a obtine aceleasi rezultate.

Dupa ce a analizat studiului publicat in revista de specialitate Metabolism, profesorul Chris Easton de la Universitatea din Scotia de Vest a concluzionat: Rezultatele aduc dovezi in plus faptului ca organismul femeii este diferit de cel al barbatului.

Unul dintre principalele motive pentru care femeile trebuie sa depuna mai mult efort in sala de fitness pentru a slabi, comparativ cu barbatii este masa musculara. Cantitativ, femeile au o masa musculara mai redusa proportional, fata de barbati. Muschii sunt esentiali pentru a creste ritmul metabolismului si pentru a arde grasimi. Asadar, cu cat un corp are mai multi muschi, chiar si nelucrati, cu atat va arde mai multe grasimi si va slabi mai usor.

Acest lucru este cu atat mai important, cu cat inseamna ca un barbat, chiar si in timp ce se odihneste, arde mai multe calorii decat o femeie in stare de relaxare. Totodata, femeilor nu le este suficient sa mearga la sala sau sa practice un sport anume, ele trebuie sa aiba grija si la alimentatia de zi cu zi, in timp ce barbatii se pot mentine si chiar slabi doar prin antrenament.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: