27 iulie , 2024

Ultimele articole

AcasăTIMP LIBERCum sa te aperi de cainii maidanezi!

Cum sa te aperi de cainii maidanezi!

Inrolare trafic.ro

Desi s-a poloemizat foarte mult pe baza acestui subiect, inca nu a fost gasita o solutie pentru rezolvarea problemei cainilor comunitari.

Ceea ce este si mai grav este ca, in ciuda faptului ca iubim animalele, nu putem sa nu recunoastem ca de multe ori se intampla ca aceste animale sa devina agresive si sa fim pusi in pericol din cauza lor.

Pentru a ne apara de cainii maidanezi putem recurge la o serie de solutii oferite pe piata. Exista tot felul de spray-uri care au efect asupra cainilor sau bastoane de protectie sau chiar pistoale cu bile pe care le putem folosi, insa nu sunt mereu cea mai buna solutie.

Sfaturile pe care ar trebui sa le luam in considerare sunt oferite in schimb de adevaratii profesionisti care lucreaza cu animale. Intr-un interviu, dresorul Vlad Popescu a vorbit despre felul in care ne putem apara de maidanezi si a incercat sa explice care sunt cauzele pentru care, de multe ori, ataca.

„Maidanezii au tendinta fireasca sa-si apere teritoriul, sa-si apere locul de hranire, au tendinta sa se sperie când se apropie un strain, au tendinta „sa se bage în seama” cu personale pe care le considera prietenoase”, sustine dresorul.

El afirma ca aceste animale pot simti daca intram in panica si daca ne speriem, lucru care se intampla destul de des atunci cand ne simtim inconjurati de o haita intreaga. Si se pare ca singura metoda care da roade, desi este foarte grea, este mentinerea calmului. Totodata, nu trebuie sa ne fie frica sa vorbim cainilor care sunt pe cale de a ne ataca. Insa si acest lucru trebuie facut dupa anumite reguli, avand in vedere ca animalele nu fac decat sa isi protejeze teritoriul pe care il considera casa, in mod instinctiv.

„Trebuie sa avem o pozitie calma, dominanta fara a fi agresivi, ferma care sa arate ca nu încercam sa le faceti rau, dar deasemnea sa-i anuntati prin atitudine ca sunteti destul de puternici sa reactionati”, continua Vlad Popescu care subliniaza ca „vocea trebuie sa fie joasa si calma, gesturile lente si încrezatoare, nu ezitante si nu agitate. Cu toate aceastea daca îi aratam(n.r.- maidanezului) niste gesturi exterioare foarte încrezatoare, pentru el mesajul se schimba. Nu trebuie sa ridicam bratele, nu trebuie sa adoptam posturi amenintatoare. Trebuie sa dam senzatia prin postura noastra ca suntem mândri ca mergem pe strada aceea”, sustine dresorul, potrivit b365.

Cu toate acestea, foarte putine persoane reusesc sa respecte astfel de indicatii si trebuie sa recunoastem ca este dificil sa iesim dintr-o astfel de situatie!

Voi v-ati confruntat cu aceasta problema? Cum ati reusit sa o rezolvati?

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: