Este, fara doar si poate, sezonul legumelor, iar daca iti doresti sa mananci ceva sanatos si gustos, ce se prepara si rapid, iti propunem sa faci salata de vinete.
In ciuda faptului ca este o reteta usor de preparat, daca sunt ignorati anumiti pasi, mancarea va fi grea la stomac.
De asemenea, multe persoane prefera salata de vinete cu maioneza, insa de multe ori aceasta contine si multe calorii, fapt pentru care specialistii va recomanda sa gatiti varianta cu ceapa, ulei de florarea soarelui si sare si piper.
Asadar, pentru a pregati cea mai buna salata de vinete tot ce trebuie sa faceti este sa coaceti vinetele pe gratar. Doar asa veti evita gustul amarui si, mai mult de atat, este musai sa fie lasate la scurt timp mult timp, adica aproape doua ore.
Ulterior, acestea sunt zdrobite cu o paleta din lemn sau folosind un mixer, pentru a obtine o pasta omogena, dupa care se adauga sare si zeama de lamaie, putin cate putin. La final, se adauga ceapa tocata fin si stoarsa bine.
Pentru a obtine vinete albe, apetisante, gospodinele din Banat va propun sa le frecati cu o lingurita de ulei de floarea soarelui si cu putin otet de mere, dupa care sa adaugati maioneza, in cazul in care preferati aceasta varianta.
Ca sa te bucuri din plin de acest preparat deosebit, prajeste painea si consuma salata de vinete cu rosii.