5 iulie , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATECum ne afectează stresul pielea

Cum ne afectează stresul pielea

Inrolare trafic.ro

Stresul nu te oboseşte doar fizic şi psihic, ci poate fi chiar cauza principală pentru apariţia a numeroase afecţiuni sau boli. Inamicul numărul 1 pentru organismul nostru este stresul.

Din păcate, viaţa este stresantă. Multe deadline-uri, probleme la locul de muncă, probleme acasă, transportul în comun şi nervii din trafic te pot doborâ psihic. Orice frustrare interioară cu timpul va aduce semne şi la exterior. Psihicul este strâns legat de fizic. Oboseala, lipsa de energie şi a poftei de mâncare sunt primele semne că stresul începe să-ţi atace organismul.

Aşa că este extrem de important să nu te mai agiţi pentru toate lucrurile şi să-ţi acorzi mai mult timp ţie decât fugii după bani. Trebuie zilnic să-ţi acorzi măcar două ore de relaxare, altfel vei simţi oboseala de două ori mai puternică. În caz contrar, vei vedea pe propria piele efectele stresului. Cum afectează stresul, pielea? Iată cum:

Acnee

Chiar dacă ai trecut demult de vârsta pubertăţii, ultimul lucru pe care îl doreşti în viaţa adultă sunt coşurile. Dar iată că stresul poate fi cauza principală pentru care chiar înainte de un eveniment important trebuie sa te lupţi cu inflamaţiile roşii şi dureroase la nivelul tenului. Atunci când suntem stresaţi, corpul nostru produce în exces cortizol. Acest hormon al stresului poate pune beţe în roate funcţionării normale a organismului. Glandele sebacee sunt stimulate prea mult, iar corpul îşi pierde capacitatea de a reduce inflamaţiile.

Citeste si:  Cum sa iti desfunzi urechile

Deshidratare şi îmbătrânirea prematură

Stresul interferează cu capacitatea corpului de a menţine nivelul de hidratare în sânge. Oricât ai bea, corpul nu poate asimila în totalitate nutrienţii apei şi astfel pielea devine uscată şi aspră.

De asemenea vei observa cum mici riduri încep să apară, iar pielea îşi pierde din elasticitate şi strălucire. De vină este adrenalina din spatele emoţiilor şi cortizolul. Vasele de sânge se strâng, se comprimă, iar transportul oxigenului şi absorbţia nutrienţilor din alimente sau apă scade.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: