31 mai , 2023
AcasăMAMICICopii de scoala primara, parfumieri la Christian Dior

Copii de scoala primara, parfumieri la Christian Dior

Ce esenţe delicate, suave şi divine în acelaşi timp! Şi toate au mângâiat simţurile celor 15 copii români de numai 8 ani care au pătruns în lumea francezului Dior.

Cu siguranţă, elevii clasei a II-a B de la şcoala particulară Pro Ingenio din Prelungirea Ghencea, judeţul Ilfov, nu vor uita mult timp vizita făcută la sediul „Christian Dior” din Bucureşti în timpul săptămânii „Să ştii mai multe, să fii mai bun!”. Această săptămână este dedicată activităţilor extraşcolare şi face parte din programa şcolară a ciclului preuniversitar din România.

Mihaela Florea, învăţătoarea elevilor, precizează: „Săptămâna aceasta a fost deosebită, iar cei mici au fost entuziasmaţi de tot: au fost la circ, la redacţia şi tipografia unui ziar, la Palatul Parlamentului, au pictat măşti veneţiene, au participat la două ateliere de psihodramă, la simularea unei alarme de incendiu în şcoală împreună cu pompierii, la concursul de discursuri publice în limba română. Şi astfel de activităţi au organizat toate cadrele din şcoala noastră. Sincer, cred că ne bucurăm cu toţii că urmează o mică vacanţă”.

Privit, mirosit, învăţat!

La doar 8 ani, copiii au păşit timid în lumea înmiresmată a parfumurilor de lux dar, după ce s-au acomodat, s-au pus imediat pe treabă: trandafir, orhidee, lămâie, cedru, vanilie, portocală, scorţişoară, zambilă sau iasomie… Nu de alta, dar gazdele de la „Christian Dior” le pregătiseră atât de multe surprize şi ateliere de lucru. Parfumieri pentru o zi, copiii au privit şi au mirosit florile, pernuţele îmbibate cu diverse esenţe sau cojile de lămâie şi portocală din tăviţele de sticlă aşezate pe mese şi au notat tot ceea ce au recunoscut. Apoi au urmărit un documentar despre viaţa şi activitatea marelui parfumier Christian Dior şi au descoperit codurile colecţiilor sale de lux, atât din domeniul parfumurilor, cât şi din cel vestimentar.

Cel mai dulce moment al vizitei a fost cel al prăjiturilor franţuzeşti, pentru că Franţa este ţara de origine a lui Christian Dior. Cu forţele refăcute, parfumierii de 8 ani au învăţat care este drumul ce trebuie parcurs până la obţinerea unui parfum de lux şi câtă muncă stă în spatele acestuia: momentul culegerii petalelor, aerarea acestora o perioadă de timp, combinarea cu alcool, macerarea lor prin anumite procedee specifice, obţinerea esenţei absolute.

Bineînţeles că nu putea lipsi nici testul de recunoaştere olfactivă, pe testere, a celor mai des utilizate esenţe. S-au încurcat un pic la cedru, dar la celelalte au fost foarte siguri pe ei! Şi marii parfumieri mai greşesc, nu-i aşa? Oricum, cadourile primite de la gazde pentru ei şi pentru mămicile lor le-au făcut repede uitată supărarea.

 

Citește și

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.