13 iunie , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATECe spun mofturile la mancare despre sanatatea ta psihica

Ce spun mofturile la mancare despre sanatatea ta psihica

Inrolare trafic.ro

Persoanele mofturoase la mancare prezinta trasaturi comune si asociate unor tulburari psihice, se arata intr-un studiu recent publicat in revista de specialitate „Appetite”.

 

Fiecare om are propriile lui preferinte culinare, insa nu toti pot fi inclusi in categoria mofturosilor, dupa cum arata un studiu efectuat pe 500 de persoane la Universitatea din Pennsylvania (SUA) si publicat in revista de specialitate „Appetite”.

 

Aproximativ 36% din oameni au preferinte culinare aparte si se descriu despre „mofturosi” la mancare, comparativ cu restul care „mananca mai orice”.

 

Oamenii mofturosi la mancare tind mai des sa refuze un preparat daca stiu ca a fost atins de altcineva din jurul lor. Totodata, tind sa refuze preparate culinare cu texturi diferite si care contin ingrediente care nu sunt vizibile, de tipul produselor pasate, caci nu pot vedea cu ochii lor exact ce contin.

 

Persoanele mofturoase la mancare au un simt gustativ mult mai sensibil decat restul, fiind mai predispusi sa aiba stimulari orale si senzatii de dezgust decat ceilalti.

 

Totusi, pana aici, totul este, in mare, absolut firesc. Totusi, studiul arata si o latura negativa a mofturosilor.

 

Mofturile la mancare, asociate cu depresia si comportamentul obsesiv-compulsiv

 

Oamenii de stiinta de la Universitatea din Pennsylvania au descoperit ca persoanele mofturoase la mancare sunt mai predispuse la episoade depresive si la comportament obsesiv-compulsiv (OCD).

Citeste si:  Cum recunoşti alergia solară. Cum te afecteaza

 

Mofturile la mancare pe care le face un om ii genereaza mai mult stres, mai multe griji in situatii considerate neimportante de catre cei care nu fac mofturi la mancare, de aici pornind si sensibilitatea si predispozitia lor la depresia si la gesturi specifice comportamentului obsesiv-compulsiv.

 

Specialistii nu au putut insa determina cauzalitatea: daca comportamentul obsesiv-compulsiv genereaza mofturi la mancare sau daca sensibilitatea gustativa este un factor care poate declansa comportamentul obsesiv-compulsiv.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: