19 martie , 2025

Ultimele articole

AcasăSANATATECe se intampla in organismul tau atunci cand mananci sardine. Specialistii rup...

Ce se intampla in organismul tau atunci cand mananci sardine. Specialistii rup tacerea

Sardinele sunt cele mai populare tipuri de peste consumate de catre om. Pot fi preparate pe gratar, afumate, murate sau conservate.

Sardinele sunt folosite in diverse scopuri, cum ar fi: momeala pentru peste sau mancare pentru om si animale. Uleiul din peste este folosit in productia lacurilor, a vopselelor pentru pictura.

Dar ca si mancare prezinta urmatoarele beneficii:

Bogate in nutrienti

Sardinele contin o multime de nutrienti, care includ o varietate de vitamine si minerale, acestea fiind cele mai bogate in vitamina B12.

Alti nutrienti prezenti in sardine includ seleniu, fosfor, calciu, iod, cupru, vitamina B2, vitamina B3, vitamina D, omega-3 si proteine.

Omega-3 ca anti-inflamator si anti boli cardiace

Sardinele reduc inflamatia, la fel ca si riscul de dezvoltare a unei afectiuni. Conform site-ului Doctorului Axe, pestele contine Omega-3, care atinge 30% din nevoile zilnice. Acesti acizi grasi si-au dovedit capacitatea de a reduce nivelul colesterolului si a trigliceridelor.

Vedere

Sardinele de asemenea contribuie la vederea omului. Pestele poate preveni pierderea vederii. Studiile au aratat ca persoanele care consuma peste sunt mai putin predispuse la afectiuni de vedere.

Reteta simpla

In general sardinele sunt usor de preparat.

Ingrediente:

– conserva cu sardine in ulei de masline
– o jumatate de lamaie
– o jumatate de lingurita de oregano
– 2 catei de usturoi
– o lingura de capere
– o jumatate de lingurita de cimbru
– 2 linguri de rosii uscate la soare
– sare
– piper

Citeste si:  Mamele obeze isi expun copiii la probleme cardiace

Mod de preparare:

Aseaza sardinele pe o farfurie, stoarce lamaia deasupra acestora, apoi adauga cimbru, oregano, sare si piper. la final se adauga rosiile, usturoiul si caperele peste amestecul de dinainte.

Per total, sardinele sunt o alegere sanatoasa, deoarece contin o multime de nutrienti, reduc inflamatia si previn orbirea datorata inaintarii in varsta.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

 

Citește și: