Toate femeile se plang ca au metabolismul leneș. In principiu metabolismul functioneaza la o intensitate dictata de factori genetici, de varsta, si alte detalii care tin de tiroida si, aici intervine liberul arbitru, alimentatie.
Cuprins
Exista alimente care pun metabolismul lenes in miscare. Cum functioneaza acestea? Respectivele alimente care pun in miscare metabolismul lenes au capacitatea de a stimula procesele de dezintegrare a lipidelor si, prin aceasta de a creste consumul de energie si arderile.
Ce alimente îți pun în mișcare metabolismul leneș
Ceaiul verde. Daca vrei sa iti trezesti metabolismul la viata, bea ceai verde mai degraba decat pe cel negru sau cafea. Este plin de flavonoizi si antioxidanti, stimuleaza mobilizarea celulelor din depozitele adipoase, ajutand astfel la topirea grasimilor.
Merele. Au putine calorii, contin fibre, hidrateaza si dau senzatie de satietate. Merele te ajuta sa previi grasimea abdominala, bolile cardiovasculare si diabetul.
Iaurtul degresat este o binefacere pentru probiotice. Acestea sunt bacterii vii, care ajuta la o mai buna procesare a mancarii in stomac. In plus, vei beneficia si de proteine si calciu, dar destul de putine calorii. In plus iti vei activa metabolismul lenes.
Telina necesita mai multe calorii pentru a fi digerata decat numarul de calorii pe care il aduce, asa ca nu numai ca nu ingrasa si te ajuta sa slabesti. Contine celuloza nedigerabila, are minerale, vitamine si un gust perfect!
Grapefruitul este recomandat de expertii in nutritie in dieta. Este ideal si foarte eficient daca este consumat dimineata. Contine antioxidanti care reduc nivelul de insulina si tin sub control senzatia de foame.
Broccoli contine doi nutrienti esentiali, calciul si vitamina C, care fac metabolismul sa fie mai rapid si tin tiroida sanatoasa. El este si un aliment care incetineste productia hormonului tiroidal, ceea ce este de folos in anumite boli ale tiroidei.
Ovazul
este o combinatie perfecta de carbohidrati si fibre cu adaus de minerale care se preteaza perfect pentru micul dejun. Ovazul iti da senzatie de satietate de durata si se combina foarte bine cu iaurtul sau sucul de grapefruit.
Ardeiul iute te ajuta sa arzi mai multe grasimi. Este dovedit ca dupa ce mananci un singur ardei iute numarul caloriilor arse creste cu 25% in urmatoarea ora, timp de trei ore dupa masa cu pricina.
Avocado are grasimi si calorii, dar este plin si de fibre, vitamine si minerale. Cel mai important este ca are grasimi mononesaturate, care ajuta la controlarea ratei metabolismului.
Migdalele ajuta in cura de slabire, caci grasimile mononesaturate tin nivelul de insulina sub control si mentin satietatea mai mult timp.
Ciocolata neagra ajuta in procesul de slabire si la eliminarea hormonului stresului, cortizolul, care creste nivelul de insulina si stimuleaza formarea de celule adipoase.
Ghimbirul are efecte similare cu ardeiul iute si contine capsacina care scade apetitul si creste rata metabolismului. Adauga ghimbir proaspat in salate, iar metabolismul tau o sa prinda viteza.
Ultima pe lista, dar nu cea din urma este apa. Nu are calorii, dar tine de foame, prin distensie gastrica, hidrateaza si contribule la mentinerea sub control a depozitelor adipoase. Un studiu a dovedit ca dupa ce bei un pahar cu apa rata metabolismului creste cu 30% pentru urmatoarele 30-40 de minute.