28 septembrie , 2023

Ultimele articole

AcasăMACHIAJCare este diferența între baza de machiaj și primer

Care este diferența între baza de machiaj și primer

Pregătirea tenului pentru machiaj implică utilizarea unor produse fundamentale care să asigure că pielea este gata pentru machiajul ochilor, al buzelor și al sprâncenelor. Când ne referim la machiajul feței, industria cosmeticii ne pune la dispoziție o multitudine de produse care ajută la obținerea unui ten perfect. Printre cele mai esențiale se numără baza de machiaj și primerul.

Desi multe persoane pot crede că aceste două produse îndeplinesc același rol, în realitate, ele acționează în mod diferit pe ten. În următoarele rânduri veți descoperi care sunt distincțiile între baza de machiaj și primer, precum și modul de utilizare al fiecăruia în machiajul feței.

Ce eate baza de machiaj

Baza de machiaj este un produs utilizat pentru a pregăti pielea înainte de aplicarea altor produse cosmetice. Rolul său este de a netezi pielea și de a crea o suprafață egală, care să faciliteze aplicarea fondului de ten.

Baza de machiaj poate veni în diverse texturi, astfel poate fi solidă, lichidă sau în formă de pudră. De asemenea, poate avea proprietăți hidratante, matifiante sau iluminatoare. Este ideală pentru diminuarea aspectului porilor și ajută la omogenizarea texturii pielii.

Citeste si:  Probleme de machiaj intalnite in sezonul rece! Cum sa le previi

Există și bază de machiaj pentru pleoape, aceasta având rolul de a preveni aglomerarea fardurilor cremoase sau prăfoase în pliurile pleoapei. Baza de machiaj pentru pleoape este perfectă și pentru a uniformiza culoarea pleoapelor, astfel încât ochii să fie mai luminoși.

Ce este primerul

Un produs care se aplică de asemenea înainte de fondul de ten, primerul are rolul de a extinde durabilitatea machiajului. Primerul creează o barieră între ten și machiaj, ajutând la fixarea acestuia. Este ideal pentru a preveni transferul fondului de ten pe parcursul zilei și este disponibil în diferite variante – hidratant, matifiant sau cu efect de umplere (perfect pentru mascarea ridurilor).

Diferența dintre baza de machiaj și primer

Diferența dintre bază și primer se află în scopul lor principal. Baza de machiaj pentru față se axează pe pregătirea pielii și crearea unei suprafețe netede, în timp ce primerul se axează pe extinderea durabilității machiajului și menținerea acestuia în loc pe tot parcursul zilei.

Un primer de calitate poate fi folosit, de asemenea, ca și corector pentru imperfecțiunile tenului. Primerul trebuie ales în nuanța ”contrară” a defectelor pe care dorim să le asc undem. De exemplu, pentru cearcăne cu tonuri violet-albăstrui, este recomandat să alegem un primer cu nuanță galbenă. Pentru un ten cu aspect palid și gri, se recomandă un primer cu ton rozaliu.

Citeste si:  Asa se realizeaza machiajul perfect pentru femei cu ochii departati. Cum sa arati minunat

Cum să aplici baza de machiaj și primerul

Pentru a utiliza în mod eficient aceste două produse în rutina ta de machiaj, urmează următorii pași:

Curăță și hidratează pielea

Utilizează un demachiant pentru curățarea feței, apoi aplică o cremă pentru a asigura hidratarea pielii înainte de a aplica machiajul.

Aplică baza de machiaj

După ce crema hidratantă a fost absorbită în piele, aplică baza de machiaj pe toată fața. Poți utiliza degetele sau o pensulă pentru a o uniformiza. Lăsați produsul să se usuce înainte de a trece la următorul produs.

Aplică primerul

Pentru a extinde durabilitatea machiajului, aplică primerul pe zonele în care produsele de make-up tind să se estompeze sau să se transfere, precum zona T (frunte, nas și bărbie). Poți utiliza o cantitate mică de primer și să o distribui uniform cu degetele sau o pensulă.

Aplică fondul de ten și continuă cu restul machiajului

După ce ai aplicat baza și primerul, continuă cu aplicarea fondului de ten. Ulterior, poți folosi restul de produse de machiaj dorite – corectorul, pudra, blush-ul și fardurile de ochi. În acest mod, machiajul tău va avea o bază uniformă și o durabilitate îmbunătățită.

Baza de machiaj și primerul sunt două produse separate utilizate în machiajul feței. Utilizarea ambelor produse în rutina ta de machiaj te va ajuta să obții un aspect perfect și de durată pe tot parcursul zilei.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: