23 iulie , 2024

Ultimele articole

AcasăHOROSCOPArhetipuri feminine in astrologie: tu ce fel de personalitate astrala ai?

Arhetipuri feminine in astrologie: tu ce fel de personalitate astrala ai?

Inrolare trafic.ro

Cele patru elemente astrale aferente fiecarei zodii – pamantul, apa, focul si aerul – genereaza patru arhetipuri feminine in care se regasesc toate femeile. Practic, este vorba de personalitatea astrala a fiecarei femei.

Zodii de Foc: Berbecul, Leul si Sagetatorul

Zodii de Pamant: Taurul, Fecioara si Capricornul

Zodii de Aer: Gemenii, Balanta si Varsatorul

Zodii de Apa: Racul, Scorpionul si Pestii
In functie de acestea, iata care sunt cele patru arhetipuri feminine in astrologie, fiecare femeie incadrandu-se intr-una din ele, chiar daca prezinta caracteristici din mai multe

ARHETIPUL MAMEI este specific, mai cu seama, zodiilor de pamant (Taur, Fecioara si Capricorn). De ce? Pentru ca elementul pamant este simbolul fecunditatii si al regenerarii. Multe dintre femeile cu zodii de pamant fac parte din arhetipul mamei in astrologie caci esenta vietii pentru ele consta in a naste, a hrani, a creste si a proteja fiintele din jurul lor. Insa nu este obligatoriu ca doar femeile din zodiile de pamant sa fie arhetipul mamei. Orice femei care are foarte multa energie, dorinta de viata si, mai ales, dorinta de a proteja, asadar o atitudine materna in aproape orice face se incadreaza in arhetipul mamei.

ARHETIPUL FASCINATOAREI este specific, mai ales, femeilor din zodiile de apa (Rac, Scorpion si Pesti). Acest element este considerat originea vietii, dar si un mijloc de purificare si de regenerare. Fluiditatea apei, ca element zodiacal, se traduce in viata de zi cu zi ca intensitate, infinit de posibilitati si mister. Iar toate acestea se regasesc in femeile care sunt arhetipul fascinatoarei. Ele adora misterul, adora si schimbare si magia noutatii. Femeile cu arhetipul fascinatoarei pun mare accent pe seductie pe toate planurile: fac tot posibilul sa se faca placute, sa farmece oamenii din jurul lor si nu se sfiesc sa foloseasca puterea de seductie in scop personal. Arhetipul fascinatoarei poate da dovada si de instabilitate emotionala, pe fondul instabilitatii specifice elementului apa. Insa, in esenta, sunt femei care stiu sa integreze sexualitatea in viata de zi cu zi, dar si in tot ceea ce este „divin”, „de dincolo”, „supraomenesc” in jurul lor.

ARHETIPUL EROINEI tine mai ales de elementul foc (Berbec, Leu si Sagetator), asadar de zodiile de foc. Si acesta este un simbol al purificarii, al regenerarii, dar si al distrugerii. In cazul zodiilor de foc si al femeilor cu arhetip de eroina, pentru a cladi ceva trebuie mai intai distrus altceva, ce era inainte. Arhetipul eroinei presupune o femeie activa, intuitiva si foarte curajoasa, uneori chiar pana la inconstienta in asumarea riscurilor pentru a-si satisface nevoia de aventura.

ARHETIPUL INITIATOAREI rezoneaza mai ales cu femeile din zodiile de aer (Gemeni, Balanta si Varsator). Acest tip de personalitate astrala este puternic spirituala si subtila, aflandu-se intre cer si pamant. Femeile cu arhetipul initiatoare sunt practic „punti” de legatura si de sustinere intre „cer” si „pamant”, fiind intr-o continua expansiune. Au o imaginatie debordanta si o capacitatea aproape extrasenzoriala de a „simti lucruri”, de a „mirosi” cand ceva este in neregula si de a „ghici” drumul care trebuie urmat. O intuitie, practic, extraordinara pe care o folosesc deopotriva pe plan terestru si divin.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: