De ce sa cumperi creme si masti foarte costisitoare daca gasesti tot ce ai nevoie sa-ti faci o masca de regenerare a pielii chiar la tine in bucatarie?
1. Masca cu rodii
Este dificil sa ajungi la semnintele de rodie, dar merita tot efortul. Acestea contin compusi de regenerare, de intinerire a pielii, precum si antioxidanti si vitamina C. Rodiile sunt sanatoase atat pentru trup, cat si pentru ten. Incearca o masca de exfoliere cu rodii facuta chiar de tine, acasa! Vei indeparta celulele moarte de pe chip si vei propulsa procesul de regenerare celulara a epidermei faciale, pentru a arata mult mult mai tanara!
Pune intr-un bol doua linguri de seminte de rodie si 130 de grame de faina de ovaz. Amesteca bine, folosind chiar mixerul. Apoi pune in bol si doua linguri de miere, care este un antiseptic excepional, dar si doua linguri de lapte batut. Amesteca bine si aplica pe fata. Lasa masca sa actioneze cate minute apoi spala-te pe fata. Aceasta masca este eficienta in indepartarea a celulelor moarte, dar si a pielii dure, din acest motiv poti sa o folosesti si la coate, daca ai piele intarita in zona.
2. Masca cu dovleac
Dovleacul adunda in antioxidanti, in vitaminele C si A. Hidrateaza in profunzime si netezeste pielea, facand sa arate cu ani buni mai tanara si mai radianta. Asadar, pune intr-un blender 260 de grame de pulpa de dovleac, patru linguri de iaurt cu vanilie, patru linguri de miere si o lingurita de condimente special destinate placintei de dovleac (scortisoara, ghimbir, cuisoara si nucsoara). Amesteca-le bine apoi aplica masca pe fata si tine-o zece minute. Ulterior spala-te pe fata cu apa rece. Are efect revigoranta si nu lezeaza pielea, motiv pentru care poti sa o faci si de mai multe ori pe saptamana.
3. Masca cu capsuni
Capsuna este bogata in nutrienti anti-imbatranire, antioxidanti si vitamina C. Are de toate cand vine vorba de sanatatea pielii, mai ales ca are rol protector in fata radicalilor liberi din mediul inconjurator. Acestia din urma distrug colagenul, fapt ce duce la pierderea elasticitatii pielii si la obtinerea expresiei de „fata cazuta”. Poti sa mananci capsuni cu pofta sau sa iti faci o masca de fata.
Pune intr-un blender 130 de grame de capsuni (proaspete sau congelate), pune 100 de grame de iaurt simplu si 80 de grame de miere. Aplica masca pe fata, tine-o cateva minute. Este indicat sa-ti faci aceasta masca de doua ori pe saptamana.
4. Masca cu iaurt
Iaurt natural simplu sau iaurt grecesc. Ambele sunt ideale pentru piele caci contin acid lactic, care este un compus natural care exfoliaza eficient pielea. Folosind masca cu iaurt poti scapa de zonele inrosite ale pielii, de zonele colorate neuniform si pot reduce eficient ridurile, obtinand un aspect al pielii mai tanar cu pana la zece ani.
Amesteca 130 de grame de iaurt (natural sau grecesc) cu doua-trei migdale pisate sau cu ulei de masline si pune o lingura de miere. Amesteca bine, aplica pe fata si lasa masca sa actioneze 20-30 de minute.
5. Masca cu seminte de masline verzi
Desi, in mod normal, semintele din masline ne deranjeaza, acestea pot face minuni pentru piele. Odata macinate, pielea poate beneficia de capacitatile exceptionale de exfoliere ale semintelor si de indepartare a reziduurilor care au patruns in adanciturile tenului. Asadar, incearca o masca cu seminte de masline verzi. Pune un pumn de seminte intr-un aparat de macinat, apoi pune-le intr-un bol in care adaugi si o lingura de ulei de masline extravirgin. Amestecul il aplici pe fata si incepi sa-ti masezi usor pielea. Aceasta masca este indicata mai ales pentru persoanele cu ten uscat.
6. Masca cu ceai verde
Despre beneficiile asupra sanatatii ale ceaiului verde am tot auzit. Dar, dincolo de beneficiile „interne” organismului, ne putem folosi de ceaiul verde si pentru „exterior”. Ceaiul verde abunda in substante anti-inflamatoare, iar taninul din el ajuta la reducerea umflaturilor, a aspectului „pufos” al tenului. Totodata, contine antioxidanti care previn imbatranirea celulara. Asadar, incearca o masca cu ceai verde. Pune pliculetele de ceai verde, dupa ce au fost inmuiate in apa, in frigider. Cand s-au racit, aplica-le pe ochi si stai asa cu ele timp de 10-15 minute. Acest mic procedeu face minuni ochilor obositi si ridati, redand elasticitatea pielii din jurul ochilor, iluminand zona alba a globului ocular si reducand cearcanele sau alte colorari inestetice ale pielii.
7. Masca cu zahar brun
Dincolo de faptul ca este un indulcitor mai sanatos decat zaharul alb rafinat, zaharul brun este si un exfoliator eficient, avand si nutrienti de anti-imbatranire in compozitia sa. Foloseste de doua ori pe saptamana o masca cu zahar brun pentru reimprospatarea pielii, pentru exfolierea ei si pentru obtinerea unui aspect mai tanar, mai neted, mai luminos al tenului. Pune 70 de grame de zahar brun intr-o masina de macinat cafea. Macina-l pentru a fi mai usor abraziv. Daca folosesti zaharul brun pentru exfolierea altor zone ale trupului (fese, coate, pulpe), atunci nu este nevoie sa-l macini, dar pielea fetei este mai delicata, motiv pentru care este indicat sa il faci mai fin inainte de a-ti face masca pentru ten. Dupa ce ai macinat un pic zaharul brun, pune trei linguri de ulei de masline pentru o mai mare hidratare a pielii, si chiar un varf de nucsoara. Amesteca pana compozitia devine un fel de pasta si aplica pe fata umeda. Maseaza folosind miscari circulare timp de unu pana la doua minute, apoi spala-te pe fata cu apa calda.
8. Masca cu sirop de artar
Siropul de artar, ideal la mic dejunurile luate in sezonul rece, este plin de antioxidanti care protejeaza impotriva radicalilor liber care-ti agreseaza tenul. Pentru a-ti face o masca, amesteca o lingura de sirop de artar si o lingura de lapte cald. Adauga trei linguri de faina de ovaz si amesteca din nou compozitia. Ulterior, aplica pe fata si maseaza usor pielea pana cand aceasta incepe sa absoarba putin compozitia. Lasa masca sa actioneze 20 de minute, apoi spala-te pe fata.