26 ianuarie , 2025

Ultimele articole

AcasăFRUMUSETE3 tratamente faciale perfecte pentru Halloween

3 tratamente faciale perfecte pentru Halloween

Inrolare trafic.ro

Există numeroase opțiuni de tratamente faciale, dar unele sunt de-a dreptul… de groază.

Ce nu facem noi, femeile, pentru frumusețea noastră…!? Ne-am da și ultimul bănuț pe produse de frumusețe, ne ținem departe de acei factori nocivi pentru piele, iar uneori, suntem în stare să ne supunem unor proceduri încadrate mai degrabă la capitolul „tortură”: terapia „vampir”, de exemplu. Dar dacă asta înseamnă că nu vom fi nevoite să apelăm la chirurgia estetică, parcă nu mai sună atât de înfricoșător. Află tot ce trebuie să știi despre secretul lui Dracula și alte tratamente faciale „de speriat”.

Terapia PRP sau „Vampir”

PRP (Platelet-Rich Plasma) sau plasma îmbogățită cu plachete a devenit celebră odată cu postarea în care Kim Kardashian apărea cu fața plină de sânge. #VampireFacial este însă o procedură folosita deja de mulți ani în proceduri medicale de ortopedie, stomatologie sau ginecologie, dar mai ales în dermatologie / chirurgie estetica.

Pe scurt, această intervenție presupune injectarea cu plasma proprie îmbogățită cu trombocite, care – într-o concentrație mai mare decât în mod normal, pot regenera și vindeca locul în care sunt injectate. Intervențiile de înfrumusețare prin terapia PRP vizează tratamentul estetic al cicatricilor și ridurilor feței, gâtului, decolteului & sânilor, mâinilor, dar și scalpului. Cele mai populare intervenții poartă numele de Vampire Facelift, Vampire Hair Restoration, Vampire Breast Lift, O-Shot sau P-Shot.

Nu știu alții cum sunt, dar eu m-am blocat la „sânge”. Se pare, însă, că procedura este extrem de simplă, naturală și, cel mai important, nedureroasă. Mai mult decât atât, se recoltează o cantitate mică de sânge (din mână), aproape ca în cazul analizelor anuale de sânge (aproximativ 8 ml). După ce a fost extrasă, proba recoltată este apoi pusă în centrifugă,  pentru ca plasma și trombocitele să fie separate din sânge (după aproximativ 10 minute în centrifugă, sângele se va separa în trei straturi: plasmă săracă în trombocite, plasmă bogată în trombocite și globule roșii).

Citeste si:  Ce sa faci inainte sa te dai cu ruj pentru buze perfecte

Plasma îmbogățită suplimentar cu un complex de vitamine și aminoacizi, este injectată apoi cu ace extrem de subțiri în zona dorită. Totuși, va fi necesară o ușoară anestezie, care poate presupune aplicare de gheață sau cremă care să amorțească ușor țesutul. Procedura e sigură (se efectuează în condiții de siguranță extremă, cu ace de unică folosință și în urma dezinfectării zonei), nu provoacă alergii sau efecte secundare și nu necesită perioadă de recuperare. Singurul dezavantaj este faptul că petele roșii și edemul post-injectare rămân vizibile timp de 1-2 zile, iar având în vedere că sunt necesare 3-5 intervenții la interval de 2-4 săptămâni, pentru a-ți atinge scopul, va trebui să te ferești de ochii lumii din când în când (și machiajul este exclus în zilele de după).

Și se pare că merită toată „suferința”, întrucât terapia „vampir” are efecte dovedite în eliminarea liniilor/ridurilor fine (inclusiv cel de expresie), luminozitate, depigmentare, hidratare, rejuvenare, refacerea volumelor feței și creșterea fermității. Cicatricile post-acneice, dar și vergeturile apărute pe corp sunt ameliorate vizibil după câteva proceduri, în funcție de gravitatea acestora. Aspectul pielii gâtului, decolteului și mâinilor este vizibil îmbunătățit încă de la primele proceduri, ca și tonusul și texturii pielii brațelor, abdomenului, coapselor, feselor, etc.

Nu în ultimul rând, terapia sângeroasă este utilă și în tratarea căderii părului. „Terapia Vampir este eficientă nu doar la nivelul tenului, pentru reducerea ridurilor, dar și la nivelul scalpului”, spune medicul chirurg estetician Iancu Morad. „Terapia PRP pentru păr este un tratament medical în trei etape. Se recoltează sânge de la pacient, se procesează, se îmbogățește cu ingrediente benefice, iar cocktailul obținut se reinjectează la nivelul scalpului. Tratamentul stimulează creșterea naturală a părului și îngroșarea firelor de păr”, explică acesta.

Dermaplaning sau „bărbieritul” facial

O altă tendință care s-a viralizat rapid, dermaplaning-ul, vizează exfolierea și reînoirea celulară la nivelul feței prin, atenție!!!… eliminarea pilozităților faciale (puf și păr, exceptând genele și sprâncenele) și celulelor moarte cu o lamă specială. Procedura se realizează în saloane și este absolut non-invazivă, 100% sigură, fără efecte adverse.

Citeste si:  Jane Seymour este şefa Giuliei Nahmany în filmul „Love by Design”

Mai nou, însă, instrumentele de dermaplaning au devenit disponibile și la scară largă, însă procedura are efecte superioare atunci când este executată de un specialist și asociată și cu alte tratamente faciale profesionale (în plus, te poți alege cu fire crescute sub piele ulterior). Pe lângă aspectul îmbunătățit al tenului, produsele de machiaj se aștern optim pe piele, iar formulele de îngrijire vor funcționa mult mai bine, fiind astfel capabile să se absoarbă direct în piele, fără a fi nevoite să-și croiască drum prin celulele moarte.

Eliminarea pielii moarte prin peeling chimic

Știu că sună a scenariu de film de groază, dar peeling-ul chimic e doar un procedeu dermato-cosmetic care constă în  aplicarea unor agenți chimici exfolianți care acționează la nivelul diferitelor straturi ale pielii pentru a induce regenerarea acesteia prin stimularea producției de colagen, elastină și glicozaminoglicani, intensificând astfel caracteristicile  psihologice și mecanice ale pielii. Printre avantajele acestui peeling-ului facial se numără faptul că acesta purifică și oxigenează pielea, închide porii, îmbunătățind textura pielii și crește grosimea epidermului, diminuează ridurile, uniformizează nuanța tenului, aduce luminozitate și diminuează imperfecțiunile cutanate, luminează și atenuează leziunile pigmentare, având efect de depigmentare, reduce manifestările clinice ale acneei și ameliorează cicatricile.

Peeling-urile chimice pot fi superficiale (de suprafață), medii, iar în cazuri extrem de rare pot fi cele profunde, iar substanțele folosite pentru peeling sunt variate şi adaptate problemelor specifice (ex.: acidul mandelic folosit în corecția hiperpigmentării, acidul salicilic – antiseboreic/antiacneic, acid lactic potrivit pentru tenul sensibil, acid glicolic şi acid tricloracetic). Este important de reținut și faptul că există câteva condiții de respectat înainte de peeling (evitarea epilării, decolorării și folosirii anumitor formule de îngrijire/exfoliere, precum și a expunerii la soare). Și după aceste tratamente faciale există anumite reguli, cum ar fi evitarea machiajului pentru 24 ore, a exercițiilor intense și, din nou, expunerea la soare puternic.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

 

Citește și: