“Pernitele” de grasime de pe lateralul trunchiului si de pe spate deranjeaza o multime de femei atat din punct de vedere al aspectului neplacut, cat si al limitarilor pe care le impun in garderoba.
Grasimea acumulata pe lateralele abdomenului sub forme de pernite si cea de la spate face, practic, imposibila purtarea unei rochii cu spatele total gol sau a unei mulate caci depozitele de grasime s-ar vedea intr-u mod inestetic. Solutia? Sa scapam de ele. Dar cum? Pentru “burtica” exista abdomene si exercitii cardio, dar pentru pernite exista exercitii?
Ei bine, exista exercitii speciale pentru eliminare pernitelor si a grasimii din partea de jos a spatelui. Insa, intr-adevar, sunt cumva adiacente zonelor, caci miscarile fizice lucreaza cumva indirect acei muschi de sub depozitele de grasime.
Exercitiile fizice sunt esentiale caci ajuta la tonifierea si cresterea masei musculare, iar cu cat masa musculara este mai mare, cu atat arzi mai repede si mai multe grasimi si cu atat acumulezi mai putine grasimi in caz de ingrasare.
Primul exercitiu pentru eliminarea depozitelor adipoase de tip pernite si a celor din partea de jos a spatelui implica asezarea pe jos, in patru labe, sprijinindu-ne in palme si in genunchi. Din aceasta pozitie, ne intindem un picior la orizontala, astfel incat sa fie in linie cu spatele si apoi il tragem usor catre abdomenul pe care il tinem incordat.
Este practic o leganare a piciorului, care trebuie sa aiba loc foarte lent. Exercitiul iti lucreaza atat fesierii, cat si muschii spatelui. Pentru a fi eficient exercitiul, este indicat sa efectuati trei serii de cate 20 de repetari lente pe fiecare picior.
Al doilea exercitiu presupune a ne pune in pozitia fetus, cu picioarele indoite si aduse catre trunchi, dar cu spatele lipit de podea, astfel incat ne putem uita in sus si sa ne putem pune mainile la ceafa. Din aceasta pozitie, cu spatele lipit de podea si cu bazinul si picioarele pe lateral, efectuam lent abdomene, tragandu-ne usor trunchiul si ridicandu-l.
Prin aceste exercitii, iti lucrezi muschii laterali ai abdomenului, care sunt interconectati cu cei ai spatelui. Sunt recomandate tot trei serii de cate 20 de repetari pe fiecare parte a trunchiului.
Insa, inainte de a ne apuca de exercitii si a avea pretentia ca ele sa functioneze, trebuie sa fim constienti de ce au aparut “pernitele” si grasimea din partea de jos a spatelui. Ei bine, pe langa lipsa de exercitii fizice, alimentatia este principala vinovata. Din acest motiv, trebuie sa asociem exercitiile fizice cu un regim alimentar echilibrat. Daca obisnuiati sa mancati produse alimentare care au termen de valabilitate un an, doi sau poate chiar trei, renuntati la ele.
Chiar vreti sa aveti in organism un produs despre care stiti ca nu se strica un an intreg?! Optati pentru produse proaspetele, cu termen mic de valabilitate, mancati-le pe loc, evitand produsele grase sau cele cu multe zaharuri. Preparati-va mesele folosind cat mai putine produse artificiale si incercat sa mancati alimentele cat mai aproape de starea lor naturala.