Search for content, post, videos

Deschide-ti inima: Povestea Omuletilor de Lemn

Unii dintre noi au tendinta de a imparti lumea in oameni buni, rai, destepti, mai putin destepti, saraci, bogati, mincinosi, sinceri, indemanatici, nepriceputi, obraznici, cuminti, intelegatori, incapatanati…

Etichete pe care le purtam cu noi de cand ne nastem si pana ne ducem dincolo. Iata o poveste emotionanta, scrisa de Max Lucado, autor de best-seller-uri internationale, din care fiecare va avea multe de invatat, mai ales despre cat de importante sunt etichetele… 

Locuitorii din Wemmik, eroii povestirii noastre, erau niste omuleti mici, din lemn, ciopliti toti de un tamplar pe nume Eli.

Acesta isi avea atelierul pe un deal, de la a carui inaltime se vedea intreg satul.
Fiecare omulet era altfel. Unii aveau nasul mare, altii aveau ochii mari. Unii erau inalti, altii erau scunzi. Unii purtau palarie, altii purtau costum.

Insa doua lucruri le erau comune: toti erau facuti de acelasi tamplar si traiau in acelasi sat.

De dimineata pana seara, zi de zi, omuletii faceau un singur lucru: lipeau etichete unul pe celalalt.

Fiecare omulet avea o cutie plina cu stelute aurii si o cutie plina cu bulinute negre. Cat era ziua de lunga ii vedeai pe strazile satului lipind stelute sau buline unul pe celalalt.

Omuletii draguti, din lemn lustruit si frumos vopsiti, intotdeauna primeau stelute, dar aceia din lemn necizelat, cu vopseaua sarita, nu primeau decat buline.

Tot stelute primeau si cei talentati; unii puteau ridica greutati deasupra capului, altii puteau sari peste cutii inalte. Mai erau unii care stiau cuvinte dificile, iar altii care cantau cantece frumoase. Acestora toata lumea le dadea stelute aurii.

Asa se face ca unii omuleti aveau trupul plin de stelute… Ori de cate ori primeau cate o steluta se simteau atat de bine incat isi doreau sa mai faca ceva ca sa poata primi inca una.

Altii insa nu stiau sa faca prea multe lucruri si aveau parte doar de buline.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.

 

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *