Search for content, post, videos

De ce mint copiii?

Este posibil ca uneori sa observi ca micutul tau din patut te minte pentru diverse motive. Multi parinti nu inteleg de ce copilul minte, inca de la o varsta frageda. Ei bine, conform cercetarilor medicale, acest lucru are mai multe explicatii:

  • Pentru a atrage atenția. Unii copii mint pentru a atrage atenția părinților sau celor din jur. Astfel că ei pot inventa povesti sau personaje imaginare pentru a-i impresiona pe cei din jurul lor sau pentru a le capta interesul. Nu trebuie să te superi pe micutul tau in acest caz deoerece el nu actioneaza cu rea intentie.
  • Pentru ca au o imaginatie bogata. Multi copilasi au o imaginatie bogata si de acea nascocesc povesti inspirate din lumea fantastica.  Asadar nu trebuie sa te superi sau sa il certi pe puiul tau daca iti povesteste despre cum l-a intalnit pe Supermen sau cum a salvat o printesa din castelul ei.
  • Pentru a nu te dezamagi. Unii copii isi mint parintii pentru a nu-i dezamagi. Asadar daca micutul tau a facut o nazbatie sau a luat o nota proasta este posibil sa te minta cu scopul de a nu te dezamagi. Asadar poti interpreta in acest caz gestul lui ca pe o dovada de consideratie si iubire.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

 

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *