Search for content, post, videos

Spune stop caderii parului!

Caderea parului este normala, insa pierderea masiva a podoapei capilare este un indiciu pentru o serie de probleme de sanatate sau un stil de viata nesanatos. Din fericire, stoparea acestui fenomen o poti face si cu remedii simple, naturale si la indemana.

Factorii genetici, stresul, tulburarile hormonale, infectiile, carentele de vitamine si minerale, medicamentele etc. se numara printre principalele cauze ale caderii parului. Pentru a combate acest fenomen, pe langa tratamentele adecvate, este necesara o revizuire a alimentatiei si stilului de viata.

Desi medicamentele dau rezultate imediate sau acestea sunt mai vizibile, naturistii recomanda remediile pe baza de plante pentru a evita o serie de efecte secundare nedorite.

Radacina de brusture

Contine vitamine, caroten si substante cu efect antiinflamator, fiind utila impotriva caderii parului, dar si a matretii. S-a observat, de asemenea, ca e un bun calmant impotriva mancarimilor pielii capului.

Podbalul

Pe langa caroten, aceasta planta contine ulei volatil si acid ascorbic. S-a dovedit a fi foarte utila in combaterea matretii si a mancarimilor pielii, dar si cu rezultate vizibile in incetinirea procesului de cadere a parului.

Hameiul

La fel ca si podbalul, hameiul este eficient in combaterea matretii, ameliorarea mancarimilor scalpului si in revigorarea parului. In aceasta planta se regaseste un complex bogat de vitamine (din grupele B si C), dar si caroten, minerale, uleiuri volatile si lupulina.

Ceapa

Contine numeroase vitamine (printre care: A, B1, B2, B6, C, E, K, H, P), polizaharide, saruri minerale si fitoncide. Are efect antiinflamator si antimicrobian. Ceapa ajuta la intarirea radacinii parului si imbunatateste circulatia sangelui.

Pe langa tratamentele aplicate local, este necesara si o imbunatatire a alimentatiei si a suplinirii acesteia cu vitamine si minerale. Printre alimentele (consumate excesiv) care dauneaza sanatatii, inclusiv sanatatii parului, se numara dulciurile cu continut bogat de zahar, produsele fainoase, fructele si legumele conservate industrial si bauturile carbogazoase.

La polul opus se numara alimentele bogate in vitamine, proteinele, drojdia de bere, semintele de floarea soarelui, lecitina din soia, sucurile naturale, mierea, suplimentele alimentare (vitamina A, C), care ajuta in lupta impotriva caderii parului.

Sursa: www.coltuldefrumusete.ro

https://www.facebook.com/coltuldefrumusete

<

1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *