Search for content, post, videos

FOTO Ghid practic pentru vopsitul părului în șuvițe în 10 pași, la tine acasa, de la un super stilist!

Unul din cei mai apreciați hairstiliști din România, Teodor Boghiu, specialist cu o vechime de aproape 10 ani în industria frumuseții părului și absolvent al cursurilor de tunsoare și culoare ale celor mai renumite academii de profil din lume, dezvăluie procedeul unui vopsit perfect al părului în șuvițe.

Teodor Boghiu a studiat chimia colorimetriei cu un stilist american campion în culoare pentru ca ulterior să urmeze cursurile unor școli renumite pe care le-a absolvit cu brio.

Pasul 1: După o diagnoză amănunțită asupra tunsorii și a geometriei din tunsoare, se face diagnoza firului de păr care include: istoria părului (culoarea sau culorile pe care le are și pe care le-a avut, implicit tehnicile de colorare făcute anterior), densitatea, porozitatea, analiza scalpului, elasticitatea, testarea pielii, testul de incompatibilitate, testul de pre-colorare și procentul de păr alb. 

Pasul 2: În funcție de diagnoză, de linia tunsorii și a rezultatului dorit, se alege tehnica parțială de șuvițare!

Pasul 3: În cazul de față, s-a ales tehnica parțială de colorare numita Slice  pe un păr natural baza 6, am ales să lucrez cu 3 culori: prima culoare este un blond foarte deschis baza 10 cu oxidant de 12%, a doua culoare este pudră decolorantă cu oxidant de 6%, iar a treia culoare este un blond închis sau baza 6 cu reflex castaniu. Tehnica Slice presupune intercalarea unei șuvițe croșetate cu una slice (întreagă) foarte subțire! Pe acest tip de șuviță se va merge doar cu blondul pastelat!

Pasul 4: Se pregătesc foliile și se împarte părul în șase secțiuni ca în poza alăturată.

Pasul 5: Se începe aplicarea șuvițelor, întotdeauna cu partea stângă din spate! Aveți grija ca întotdeauna prima șuviță și ultimele două să fie croșetate pentru un look cât mai natural.

Șuvițele nu se pun de la rădăcină ci se respectă distanța de cel puțin un centimetru, pentru a nu se păta rădăcina! Sunt anumite tehnici de șuvițare care aplică vopseaua și la rădăcină. Aveți mare grija la acuratețea cu care lucrați și la metoda de împăturit foliile ca să nu faceți overlaping și să pătați rădăcinile pentru că în loc să aveți un rezultat frumos va ieși un mare dezastru! (acest lucru se întâmplă în 90% din cazuri). La șuvițele în care folosiți pudra decolorantă cu oxidantul de 6%, cantitatea de produs aplicată pe șuvița de păr este crucială!

Pasul 6: Intercalați culorile între ele întotdeauna respectând ordinea pe care ați ales-o la început pentru tehnica dumneavoastră.

Pasul 7: Dupa ce ați terminat de aplicat șuvițele pe prima secțiune, continuați și cu celelalte secțiuni. Cărările pentru această tehnică sunt diagonale! Fiecare secțiune nu are mai mult de 8 mm în grosime! Pe partea de top, șuvițele se aplică de la breton spre spate!

Pasul 8: După ce ați terminat de aplicat șuvițele, lăsați produsul să acționeze după cum recomandă producătorul! 

Pasul 9: Verificați din 5 in 5 minute!

Pasul 10: Aveți grijă cum spălati șuvițele ca să nu intercalați culorile și să nu patati restul parului!

Spor la treaba!

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *