Search for content, post, videos

Cum sa scapi de mancarimea scalpului

Mancarimea scalpului poate fi deranjanta pentru multe persoane deoarece te scarpini incontinuu si iti provoci disconfort. Impreuna cu iritatia scalpului, de asemenea reduce increderea de sine a unei persoane atunci cand interactioneaza cu altii.

Cauze
Mancarimea scalpului are multe cauze, iar dermatita de contact poate fi una dintre ele. Se refera la o afectiune care se caracterizeaza prin pielea rosie sau inflamata dupa contactul direct cu o anumita substanta sau obiect.

Mai mult de atat, este cauzata de un iritant sau de un alergen. In timp ce starea nu este de obicei severa. poate fi inconfortabila pana cand mancarimea este ameliorata.

Remedii naturale
Ulei de arbore de ceai
Uleiul de arbore de ceai este un remediu natural pentru mancarimea scalpului. Are proprietati antimicrobiale si antioxidante.

Asta sugereaza ca uleiul de arbore de ceai este capabil sa lupte impotriva microbilor, cum ar fi virusii, fungii si bacteria. Descoperirile arata ca uleiul s-a demonstrat a fi eficient cand vine vorba de tratarea simptomelor inflamatorii.

Acid
Zeama de lamaie si otetul de mere sunt doua remedii eficiente pentru mancarimea scalpului. Deoarece amandoua sunt acide, pot crea un mediu nefavorabil cauzei mancarimii. Zeama de lamaie ajuta la tratarea scalpului uscat si plin de mancarimi, deoarece are proprietati antiseptice.

Pentru acest remediu trebuie sa aplici zeama proaspata de lamaie pe scalp si sa o lasi sa actioneze timp de 5 minute. Dupa aceea trebuie sa te speli cu sampon. Zeama de lamaie este diluata in apa daca nu ai matreata.

De asemenea, zeama de lamaie poate fi amestecata cu iaurt si se aplica pe scalp inainte ca parul sa fie spalat cu sampon. Procedeul se repeta zilnic pana ce scapi de mancarime si uscaciune.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *