Search for content, post, videos

Atentie la extensiile de par! Risti sa-ti pierzi podoaba capilara

Extensiile de par ar trebui interzise de la comercializare pentru ca provoaca pierderea podoabei capilare, potrivit unui grup de cercetatori din Marea Britanie.

Specialistii de la The Trichological Society, citati de BBC News, spun ca un numar din ce in ce mai mare de saloane ofera astfel de servicii la un pret mic, insa multe dintre persoanele care se ocupa de astfel de coafuri nu au calificare.

Cercetatorii spun ca un numar din ce in ce mai mare de femei care apeleaza la extensiile de par sufera din cauza problemelor scalpului si de alopecie.

Consecintele pot fi extrem de grave, pe termen lung. Extensiile de par pot distruge permanent podoaba capilara, a declarat Barry Stevens, specialist din cadrul acestui grup.

Raportul acestora a fost publicat in British Journal of Dermatology si ii avertizeaza pe oameni in privinta posibilelor pericole care pot aparea. Astfel, raportul arata faptul ca unele femei nu prezinta semne vizibile de pierdere a parului, desi scalpul este afectat.

Mesele de par aplicate prost, la care se adauga perierea duc la ruperea firelor de par.

Specialistii spun ca mesele de par aplicate cu adeziv special, tesute sau atasate cu inele metalice ar trebui interzise de la comercializare. Extensiile trag de firul de par, sunt grele, nu absorb apa cum trebuie, se incalcesc repede, favorizand ruperea parului, spun specialistii.

Reprezentantii din domeniu spun, insa, ca daca extensiile sunt aplicate cum trebuie nu afecteaza firul de par, contand si frecventa aplicarii lor.

Numai persoanele calificate ar trebui sa se ocupe cu acest lucru, iar daca acestea le spun clientelor ca ar trebui sa faca o pauza acest lucru ar trebui respectat.

<

2 comments

  • […] Extensiile de par ar trebui interzise de la comercializare pentru ca provoaca pierderea podoabei capilare, potrivit unui grup de cercetatori din Marea Britanie.Specialistii de la The Trichological Society, citati de BBC News, spun ca un numar din ce in ce mai mare de saloane ofera astfel de servicii la un pret mic, insa multe dintre persoanele care se ocupa de astfel de coafuri nu au calificare.Cercetatorii spun ca un numar din ce in ce mai mare de femei care apeleaza la extensiile de par sufera din cauza problemelor scalpului si de alopecie.Consecintele pot fi extrem de grave, pe termen lung. Extensiile de par pot distruge permanent podoaba capilara, a declarat Barry Stevens, specialist din cadrul acestui grup.Raportul acestora a fost publicat in British Journal of Dermatology si ii avertizeaza pe oameni in privinta posibilelor pericole care pot aparea. Astfel, raportul arata faptul ca unele femei nu prezinta semne vizibile de pierdere a parului, desi scalpul este afectat.Mesele de par aplicate prost, la care se adauga perierea duc la ruperea firelor de par.Specialistii spun ca mesele de par aplicate cu adeziv special, tesute sau atasate cu inele metalice ar trebui interzise de la comercializare. Extensiile trag de firul de par, sunt grele, nu absorb apa cum trebuie, se incalcesc repede, favorizand ruperea parului, spun specialistii.Reprezentantii din domeniu spun, insa, ca daca extensiile sunt aplicate cum trebuie nu afecteaza firul de par, contand si frecventa aplicarii lor.Numai persoanele calificate ar trebui sa se ocupe cu acest lucru, iar daca acestea le spun clientelor ca ar trebui sa faca o pauza acest lucru ar trebui respectat.sursa: lyla.ro […]

  • […] Articol relatat de portalul lyla.ro. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *