4 martie , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATETotul despre fasolea verde. Ce efecte incredibile are

Totul despre fasolea verde. Ce efecte incredibile are

Fasolea verde este mult mai importantă pentru organism decât vă închipuiți. Starea noastră de sănătate se poate îmbunătăți notabil odată cu un consum regulat de fasole verde.

Iată cum acționează fasolea verde asupra organismului:

Previne apariția osteoporozei

Osteoporoza este prevenită prin bogăția de vitamine B5, B6 și PP aflate printre elementele chimice din compoziția fasolei verzi.

Aceste vitamine împiedică rapid pierderea calciului din oase, așadar previne apariția dureroasei afecțiuni.

Este un inamic al anemiei

Dezvoltarea de la copil la adult este una lungă și mare consumatoare de calciu. Copiii, femeile însărcinate și adolescenții au mare nevoie de cantități însemnate de calciu.

Tot ceea ce trebuie să faceți, dacă vă încadrați în una din categoriile enumerate mai sus, este să obțineți o salată sau un suc din fasole verde și să le consumați pe stomacul gol.

Îmbunătățește starea psihică

Nu trebuie neglijat aspectul persoanelor deprimate. Acestea își pot îmbunătăți rapid starea psihică prin consumul fasolei verzi. Aceasta acționează asupra sistemului nervos prin conținutul de clorofilă, glucide, vitamine din complexul B și potasiu.

Ajută la pierderea în greutate

Digestia ușoară și rapidă a fasolei verzi, precum și senzația de stomac ușor după servirea mesei, ajută foarte mult la pierderea în greutate. După consumul a 120 de grame de fasole verde gătită, corpul dumneavoastră primește un maxim de 40-45 calorii.

Citeste si:  Simptome si cauzele limbii albe! Cum sa tratezi infectia acasa

Puteți opta pentru o cură de slăbire pe bază de fasole verde oricând, rezultatele fiind garantate de medicii nutriționiști.

Glicemia este menținută la nivelul normal

Fibrele vegetale contribuie la împiedicarea absorbției de zahăr și opresc într-o anumită măsură secreția de insulină.

Consumul de fasole verde, dacă este posibil zilnic, împreună cu alte alimente, dă naștere unei acțiuni hipoglicemiante, mai bine zis, ajută la scăderea glicemiei și stabilirea nivelului glicemiei în parametrii normali.

Asigură o activitate cerebrală mai bună

Datorită compoziției chimice, fasolea verde ajută la eliminarea din organism a substanțelor necesare creierului pentru o mai bună funcționare. Totodată, vitaminele și alte elemente chimice se răspândesc în organism, îmbunătățind, astfel, activitatea mușchilor.

Tonusul general este mai bun și, în concluzie, activitatea cerebrală este una mult mai bună.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: