Search for content, post, videos

Vrei să ai mai mulţi bani? Iată ce ai de făcut

Este un lucru normal să-ţi doreşti mai mulţi bani şi o viaţă mai prosperă, dar trebuie să-ti dai seama că mentalitatea de a aştepta pe “cineva” care să “ne dea…” este păguboasă şi că depinde numai de tine să-ţi îmbunătăţeşti calitatea vieţii.

Iată 5 paşi de urmat pentru a avea mai mulţi bani: 

1. Economiseşte

Ştim cu toţii că veniturile sunt mici şi cheltuielile sunt mari, deci la sfârşitul lunii nu-ţi mai rămâne aproape nimic de pus deoparte.  Tocmai de aceea ar trebui să-ţi faci un program organizat de economisire încă de la început, de când primeşti salariul.
Indiferent de cât de mică este suma de bani pe care îţi propui să o pui deoparte, important este să faci lucrul acesta în fiecare lună!

Căci dacă vei aştepta o anumită mărire de salariu ca să începi să economiseşti, vei vedea cum cheltuielile îţi vor creşte automat şi niciodată nu va fi un moment bun ca să pui ceva deoparte.  Aşadar începe de azi şi în scurt timp vei vedea rezultatele.

2. Informează-te

Cei mai mulţi dintre noi nu fac altceva decât să îşi ţină economiile într-un depozit bancar.  Din păcate, în felul acesta singura care se îmbogăţeşte cu adevărat este banca, pentru că dobânda este atât de mică încât după câţiva ani cu aceşti bani, deşi mai mulţi la număr, vom putea cumpăra de fapt mai puţine lucruri.

Există însă şi alte moduri de a-ţi plasa economiile, cu randamente mult mai mari.  Informează-te despre contractele de economisire susţinute de către stat, titlurile de stat, obligaţiuni, fonduri de investiţii, investitii în pieţele de capital sau în cele valutare şi vei vedea cât de multe posibilităţi există.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *