Search for content, post, videos

Vita cu sos gorgonzola si legume la tigaie

Iata reteta castigatoare de astazi din cadrul emisiunii “Mama mea gateste mai bine”.

Timp de pregatire: 40 de minute

Ingrediente (pentru 4 portii):

  • File de vita 4 buc (150 – 180 gr fiecare)
  • Gorgonzola 200 gr
  • Smantana lichida pentru gatit 60 ml
  • Ulei de masline 15 ml
  • Usturoi 1 catel
  • Sare dupa gust
  • Piper dupa gust
  • Morcovi
  • Telina
  • Sparanghel
  • Dovlecel
  • Ulei de masline
  • Cimbrisor

 

 

Reteta castigatoare_04.05.2015_vita cu sos gorgonzola si legume la tigaie

Mod de preparare:

SOS DE GORGONZOLA

·         Intr-o tigaie fara ulei se adauga branza gorgonzola si se marunteste cu o lingura de lemn.

·         Se adauga smantana lichida pentru gatit si se lasa la foc mic, pana cand branza se topeste si devine cremoasa si omogena.

 

FILE DE VITA

  • ·         Intr-o tigaie cu ulei incins se rumeneste un catel de usturoi strivit pentru cateva minute, dupa care se scoate din tigaie.
  • ·         Se adauga fileurile de vita si se lasa 3 minute pe fiecare parte, la foc mare, dupa care se condimenteaza cu sare si piper si se lasa sa se odihneasca un minut in tigaie, cu focul oprit.
  • ·         Se toarna un pat de sos de gorgonzola pe o farfurie, iar deasupra se pune fileul de vita.
  •  

LEGUME LA TIGAIE

  • ·         Legumele se curata, se spala si se taie in forma dorita.
  • ·         Se calesc intr-o tigaie cu ulei incins, incepand cu cele mai fibroase.
  • ·         Se aromatizeaza cu sare, piper si cimbrisor.

 

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *