Search for content, post, videos

Un plus de energie si vigoare in doar cinci minute sau mai putin

 

   Iarna nu este doar un anotimp gri si rece in care depresia e la ordinea zilei. Sezonul rece este in acelasi timp si anotimpul in care suntem cel mai lipsiti de energie, fara vlaga. Aceasta stare insa poate fi contracarata cat se poate de simplu si nici nu iti va lua mai mult de 5 minute pentru a o face. In continuare, iti oferim cateva exemple care te vor ajuta sa iti sporesti nivelul de energie.

   Iesi afara

   Mda, ma gandesc ca primul lucru la care te gandesti atunci cand te simti la pamant si lipsita de energie nu e tocmai sa iesi afara in frigul iernii si sa te plimbi. Cu toate acestea, e bine sa o faci. Cinci minute in aerul rece si curat, departe de birou, bucatarie sau televizor, te vor umple de energie si iti vor creste buna dispozitie. Evident, acelasi lucru il poti face si intr-o zi calda si insorita de vara, o gura de aer curat fiind solutia optima pentru un plus de energie si vigoare in orice perioada din an. 

   Flirteaza

   E amuzant, nu face rau nimanui (sau cel putin asa ar trebui sa fie) si pe de-asupra si eficient. NImic nu face inima sa tresalte si sangele sa arda decat cateva minute de flirturi nevinovate. Ai grija insa, nu merge prea departe si nici nu fa prostii! Mentine-te pe picioarele tale si ramai in zona discutiilor nevinovate si a bancurilor care te vor energiza din plin fara alte complicatii.

   Bea ceai

   Mai bun chiar decat cafeaua, ceaiul este bautura pe care trebuie sa o alegi pentru un plus de energie rapid. Cum asa? Potrivit studiilor de specialitate, o ceasca de ceai negru de 4 pana la 6 ori pe zi reduce nivelul hormonilor de stres din corp. Si cu totii stim ce impact are stresul asupra vitalitatii si nivelului de energie in general…

   Fa un dus rece

   Un dus rece te va invigora intotdeauna, indiferent de perioada din an. Daca crezi insa ca nu poti suporta asa ceva in sezonul rece, incearca sa faci dusul normal si, in ultimele doua minute doar sa opresti apa calda complet. Senzatia de prospetime si vitalitate este garantata.

   Asculta muzica

   Nu e nicio mirare ca atunci cand ascultam muzica, centrii placerii din creier ni se activeaza instant. Aceleasi parti care devin active in timpul sexului sunt activate si de o piesa muzicala favorita. E momentul deci sa iti pui castile pe urechi si sa pornesti cd-playerul.

   Poarta culori vii

   In mod ciudat, starea ta psihica curenta este legata strans de felul in care te proiectezi in lume si de felul in care lumea se reflecta asupra ta. Purtand culori intunecate si sumbre vei avea parte de aceeasi reflexie asupra propriei tale persoane. Asadar, pentru a-ti creste putin nivelul bunei dispozitii, incearca sa porti culori cat mai vii si mai calde, pentru a contracara oarecum griurile si racoarea sezonului rece. In fine, lasa hainele intunecate pentru zilele in care nu ai deficiente de energie. Simplu.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *