Search for content, post, videos

Turism, istorie şi shopping. Pe unde puteţi merge ca să le îmbinaţi pe toate trei

Odată cu noul an se deschide şi sezonul reducerilor. Magazinele îşi aşteaptă clienţii să îşi pui la punct noua garderobă de primavară, cu discounturi la toate colecţiile.

Dacă de Crăciun ai fost în cautarea cadoului perfect pentru fiecare dintre cei dragi, acum este rândul tău.

Profita de sezonul reducerilor şi alege o destinaţie pentru un city break la shopping, pentru un răsfăţ bine meritat. Asta nu înseamnă că vă puteţi opri doar în mall. Există destinaţii care oferă la preţuri foarte bune acum o îmbinare perfectă între locuri care merită vizitate şi reduceri ce nu ar trebui ratate.

Budapesta

O destinaţie accesibilă românilor este Budapesta. În capitala Ungariei puteţi ajunge fie cu maşina, după un drum de 12 ore, sau cu avionul, preţul unui bilet fiind de aproximativ 140 de euro dus-întors.

Plaza Arena, unul dintre cele mai mari centre comerciale din Budapesta, găzduieşte branduri de renume, precum Mexx, Salamander, Hilfiger, Marc O’Polo sau Humanic. Ce este special la acest mall este faptul că în fiecare zi de miercuri, câteva magazine alese au, pentru o zi, reduceri de 20%, indiferent de perioada anului.

În cazul în care turistul îşi doreşte să aibă o şedere fertilă în Budapesta şi din punct de vedere cultural şi turistic, ar trebui să îşi mobilizeze toată priceperea de organizare pentru a bifa toate obiectivele semnificative ale oraşului, de vreme ce acestea sunt extrem de numeroase, iar a le omite este o mare pierdere. Cele mai importante repere cu trecut istoric sunt Bastionul Pescarului, Citadela Budapestei, Sinagoga de pe Strada Dohany, Bazilica Sfântul Ştefan, impresionantul Castel Buda, clădirea Parlamentului Maghiar, sau Dealul Gellert. Alte repere se referă la Labirintul Castelului Buda şi la Teatrul Operei de Stat. De asemenea, Budapesta găzduieşte mai bine de 70 de muzee şi galerii, unele cele mai interesante fiind Muzeul Bibliei, Muzeul Crimei, Muzeul Memorial Liszt, Centrul Memorial al Holocaustului, pe de o parte, şi Galeria de Artă din Budapesta şi Muzeul de Arte Frumoase, pe de altă parte. Planetariul, Parcul de Distracţii Vidam şi Grădina Zoologică merită la fel de mult să fie vizitate.

Roma

De la Piazza del Popolo până la monumental lui Vittorio Emanuele se întinde Via del Corso, cea mai mare strada de shopping din Roma. De la H&M si Zara, până la Loius Vuitton, Prada, Escada, Jil Sander, Emilio Pucci, Victor & Rolf, Balenciaga sau Paul Smith, Roma este o destinaţie ideală pentru cumpărături.

Un zbor cu avionul până la Roma costă în jur de 80 de euro, dacă alegi o companie low cost, şi aproximativ 150 de euro pentru companiile de linie.

Printre monumentele cele mai faimoase ale Romei se numară Colosseumul şi Columna lui Traian. O enclavă a Romei este şi statul Vatican, un teritoriu suveran al Sfântului Scaun situat într-un cartier roman. Este cel mai mic stat din lume, şi capitala singurei religii care are reprezentaţie în Naţiunile Unite (ca un stat observator non-membru).

Roma, Caput mundi („Capitala lumii”), la Città Eterna („Oraşul etern”), Limen Apostolorum („Pragul apostolilor”), La città dei sette colli („Oraşul celor şapte coline”) sau pur şi simplu l’Urbe („Oraşul”), este profund modernă şi cosmopolită. Ca unul dintre puţinele oraşe mari ale Europei care a supravieţuit celui de-al doilea război mondial relativ puţin afectat, centrul Romei rămâne renascentist şi baroc în esenţa sa. Centrul Istoric al Romei este pe lista UNESCO de Patrimoniu al Umanităţii.
Istanbul


VEZI AICI CONTINUAREA

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *