Search for content, post, videos

Trucuri folosite de chelneri pe care majoritatea oamenilor nu le observa

Oamenii folosesc multe trucuri la fiecare pas, iar de majoritatea nici nu ne dam seama.Noi ne-am decis sa impartasim cu voi cateva metode folosite de ospatari pentru a ne asigura ca nu cadeti in plasa lor.

Regula “meselor de aur”
Daca ai reusit sa ajungi la un restaurant foarte popular cand este complet gol, dar ai fost asezata la cea mai inconfortabila masa, langa usa, nu te mira. Asa atrag aceste restaurante clientii: creeaza impresia ca sunt pline.

Multe restaurante aplica regula “meselor de aur”: oamenii atractivi stau pe terasa, langa geamuri sau in mijlocul salii in incercarea de a crea o impresie buna.

Semnul de “rezervat” de pe masa nu inseamna intotdeauna ca este ocupata
Ai observat vreodata ca cele mai bune mese sunt mereu rezervate? Acele semne sunt folosite pentru a preveni cuplurile sa ocupe o masa de 6 persoane doar pentru ei.

Regula de 5 secunde
Iata alta regula nescrisa: mancarea care a cazut pe jos pentru mai putin de 5 secunde nu este considerata gunoi, iar in unele localuri, regula de 5 secunde devina regula de 10 secunde.

Ospatarul se grabeste sa iti ia farfuria
Stii persoanele acelea care se ingrijoreaza ca ospatarul le va lua mancarea de pe masa daca parasesc masa pentru o secunda? Acesta este si scopul chelnerilor: sa iti ia farfuria imediat ce ai terminat. Ideea este ca masa goala il va face pe client sa se simta destul de jenat incat sa mai comande inca ceva.

Modul in care este pusa o intrebare te lasa fara o optiune
Ospatarii folosesc de multe ori intrebari la care nu poti spune nu. Iata cum functioneaza: Nici nu apuci sa spui un cuvant despre bauturi, iar el te intreaba “Vin alb sau rosi?”. Dupa aceea te simti prea rusinat sa refuzi, desi nu aveai intentia de a comanda vin.

Ospatarul iti reumple paharul cu vin intentionat
Din momentul in care apare sticla de vin pe masa, ospatarul sta prin jurul mesei, asteptand sa iti toarne vin in pahar dupa fiecare gura. Incearca sa se asigure ca termini sticla cand inca mananci pentru a se asigura ca mai comanzi una.

Preparatele scumpe sunt mentionate ultimele
Acest truc este invatat de la francezi. Osparatul recita lista de vinuri cat mai repede posibil, pentru a te face sa comanzi ultimul vin din lista, care este cel mai scump.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *