Search for content, post, videos

Traditii si obiceiuri de Sfantul Nicolae! Ce cadouri sa NU faci niciodata, aduc mare ghinion

Sfantul Nicolae este sarbatorit in fiecare an, pe data de 6 decembrie. In traditia populara romaneasca, Mos Nicolae este infatisat calare pe un cal alb, cu o barba lunga si bogata si se spune despre el ca pazeste soarele care incearca sa se strecoare pe langa el, pentru a lasa lumea fara caldura si lumina.

Copiii il asteapta cu nerabdare pe Mos Nicolae. Pentru a veni, cu totii trebuie sa aiba ghetutele bine lustruite, deoarece Mos Nicolae va veni sa le aduca daruri doar daca ghetutele au fost bine curatate si ei au fost cuminti.

Cei neascultatori vor primi de la Mos Nicolae o nuielusa, menita sa-i atentioneze si sa le aminteasca ca trebuie sa-si asculte parintii si bunicii. Se spune ca Mos Nicolae este suficient sa se uite prin ferestre pentru a-si da seama daca cei mici sunt cuminti.

ATENTIE: In traditia populara se spune ca nu trebuie sa oferiti in dar, de Mos Nicolae, obiecte ascutite (truse cosmetica) sau obiecte de culoare neagra.

Nu sunt indicate nici fularele sau cravatele. Este bine sa evitati sa le daruiti celor dragi margele, acestea imprastie armonia si linistea din viata celor care le poarta.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *